ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προσλήψεις για τα ΚΑΠΗ ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Για επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ χωρίς το απαραίτητο προσωπικό κατηγορεί ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, από τα δώδεκα εν ενεργεία ΚΑΠΗ του Δήμου, μόνο τέσσερα θα λειτουργήσουν με βοηθητικό προσωπικό και τους εργαζόμενους που προβλέπονται, ενώ για τα υπόλοιπα οκτώ ΚΑΠΗ εργαζόμενοι κλάδων νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών ή επισκεπτών υγείας καλούνται να ψήνουν καφέδες, να καθαρίζουν τουαλέτες και να κάνουν διοικητική δουλειά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, παρά τις ανάγκες καθαριότητας λόγω και της covid-19, τα ΚΑΠΗ θα έχουν έναν μόνο υπάλληλο να κάνει όλες τις δουλειές.
«Οι εργαζόμενοι στους δήμους θέλουμε να λειτουργήσουν επιτέλους τα ΚΑΠΗ. Είναι δομές που αποτελούσαν σημεία αναφοράς στις γειτονιές, που πραγματικά συνέβαλαν στην ισότιμη ενεργή παραμονή στην κοινωνία των ηλικιωμένων, όπως ήταν ο σκοπός τους. Αυτό όμως απαιτεί στελέχωση με μόνιμο προσωπικό. Αντί για προσλήψεις, η διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ απαιτεί από εργαζόμενους να απασχοληθούν σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς καμία πρόβλεψη για τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρείχαν μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα τα προγράμματα φυσικοθεραπείας. Σε άλλες περιπτώσεις τους αποσπά από τις σημαντικές υπηρεσίες του “Βοήθεια στο Σπίτι”», καταγγέλλει ο Σύλλογος και καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν να απασχοληθούν σε διαφορετικά καθήκοντα από αυτά για τα οποία προσλήφθηκαν, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να χρηματοδοτήσει τον ΟΚΠΑΠΑ και να προσλάβει προσωπικό για την ασφαλή λειτουργία των δομών.

Σχετικά άρθρα

Κλειστός λόγω φθορών στην είσοδο ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Χωρίς δεσμεύσεις η συνάντηση για την κατάσταση στην καθαριότητα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα