ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνάντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον Δικηγορικό Σύλλογο

Το θέμα της έμφυλης βίας αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Ε σήμερα Κυριακή, στις 11.30 το πρωί, στο ξενοδοχείο Grand Serai με θέμα «Έμφυλη Βία - Γυναικοκτονίες, η μάστιγα της εποχής μας. Προτάσεις και Λύσεις».

Ο γραμματέας της Ν.Ε. η αναπληρώτρια γραμματέας Λένα Λακκα και η υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης Έλενα Τζίμα ενημερώθηκαν εκτενώς για το νομικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στη χώρα, καθώς και για την προσπάθεια που γίνεται να ενταχθεί ο όρος «Γυναικοκτονία» ως ιδιώνυμο έγκλημα στον ποινικό κώδικα της χώρας μας.
Από την πλευρά της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χριστίνας Τσέτσου, της αντιπροέδρου Μαρίας Κατσαράκη, του γραμματέα Χρήστου Αντωνίου και των μελών Αδαμάντιου Ζώλα, Κλεοπάτρας Μητρογιάννη και Μαρίας Πανούση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην εξάρτηση που υπάρχει ανάμεσα στον θύτη και το θύμα (κυρίως οικονομική) και πριν από όλα αυτά την αναγκαιότητα της πρόληψης του φαινομένου. Τέλος, υπήρξε η κοινή αντίληψη ότι οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν αυξηθεί και επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η αναγκαιότητα για θεσμικές παρεμβάσεις του κράτους ενισχύοντας τις υπάρχουσες δομές.

Σχετικά άρθρα

Σε τροχιά ευρωεκλογών και η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Ο Βασίλης Οικονόμου νέος Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.