ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μηδένισε τις οφειλές του για τα απορρίμματα ο Δήμος Κόνιτσας

Τις οφειλές του προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, μηδένισε ο Δήμος Κόνιτσας.

Και μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 τα χρέη για τα απορρίμματα ήταν περίπου 200.000 ευρώ.
«Όχι μόνο ξεχρεώσαμε με δόσεις τις προϋπάρχουσες οφειλές, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ήπειρο με μηδενικά χρέη, γιατί τακτοποιούμε εγκαίρως και τις τρέχουσες οφειλές μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κόνιτσας Νίκος Έξαρχος, αναφέροντας ότι το γεγονός αυτό επισημάνθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Σιαράβα σε πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου.
Επίσης, με τη λήξη της καλοκαιρινής – φθινοπωρινής περιόδου, η οποία είναι μια δύσκολη περίοδος ως προς την εξυπηρέτηση των δημοτών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού στον Δήμο Κόνιτσας, ο κ. Εξάρχου εκφράζει ευχαριστίες προς τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Νικόλαο Τσιαλιαμάνη και το μόνιμο και έκτακτο προσωπικό της αρμόδιας υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι υπερέβαλε εαυτόν, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αποκομιδής απορριμμάτων και συντήρησης δικτύων ύδρευσης.

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας