ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσίαση των δυνατοτήτων αξιοποίησης των ιαματικών πηγών

Οι δυνατότητες  αξιοποίησης των ιαματικών πηγών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Αλβανίας, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού των δύο περιοχών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική ημερίδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Τουρισμού αύριο Παρασκευή, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι,  στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Alternative Tourism» με ακρωνύμιο «ALΤTOUR» του προγράμματος Interreg IPA CBC Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 και οι περιοχές των ιαματικών πόρων που έχουν επιλεγεί από το εταιρικό σχήμα για να αναδειχθούν, είναι, στην Ελλάδα ο Δήμος Άργους Ορεστικού (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αμμουδάρας), ο Δήμος Κόνιτσας (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Αμάραντου), ο Δήμος Πρεβέζης (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Πρεβέζης) και ο Δήμος Αμυνταίου (Ιαματικός Φυσικός Πόρος Ξινού Νερού), και στην Αλβανία, οι Ιαματικές Πηγές Σαρανταπόρου (Βρωνόμερι – Leskovik) και η Θερμή Ιαματική Πηγή Μπέντζα.

Στην ημερίδα θα προβληθούν η εξέλιξη του έργου, η διαδικτυακή πύλη που έχει αναπτυχθεί, καθώς και τα οφέλη του ιαματικού τουρισμού για τις τοπικές κοινωνίες. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση και βιωσιμότητα του ιαματικού τουρισμού με την προώθηση των ιαματικών φυσικών πηγών Ελλάδας-Αλβανίας. Συγκεκριμένα, το «ALTTOUR» φιλοδοξεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που σχετίζονται με πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, συμπεριλαμβάνοντάς τα σε πακέτα «τουριστικών διαδρομών».

Στη  εκδήλωση, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Μάρκος Δανάς, η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Ειδικών  Μορφών Τουρισμού στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού Μαρία Παγώνη, η συντονίστρια ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έργων Περιφέρειας Ηπείρου Καλλιόπη Τέσια και το στέλεχος του Τμήματος Παρακολούθησης Προγραμμάτων Ε.Ε. στη Διεύθυνση Έρευνας του Υπουργείου Τουρισμού Λίλα Ιωσήφ.

Σχετικά άρθρα

Ιαματικοί πόροι με ξεχωριστή ταυτότητα

Γεωργία Χαλάτση

Γενικώς συμφωνεί, αλλά ζητά βελτιώσεις η ΠΕΔ Ηπείρου

4,5 εκ. ευρώ για τις ιαματικές πηγές στην Ήπειρο