ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άρχισαν τα «εντέλλεσθε» και στην Εφορία

Για αυθαιρεσία κατηγορούν τον διοικητή της ΑΑΔΕ οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες του νομού Ιωαννίνων, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για υποχρεωτικές μεταθέσεις τεσσάρων συναδέλφων τους στην Πρέβεζα, προκειμένου να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες.

Η διαδικασία αυτή έγινε με τρόπο που αντίκειται και στη λογική αλλά και τις αποφάσεις του διοικητή, δηλαδή να γίνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Άγγελος Νάτσικας, ο οποίος σημείωσε ότι οι αποσπάσεις, για διάστημα έξι μηνών τουλάχιστον, έγιναν με απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου.
«Έρχεται μια αυθαίρετη απόφαση της ΑΔΑΕ να μετακινήσει τέσσερις συναδέλφους χωρίς προηγούμενη αίτησή τους σε άλλο νομό, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε, όχι μόνο για τους συναδέλφους που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ζήτημα, να κάνουν καθημερινά 200 χιλιόμετρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε, και έκανε γνωστό πως στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διοικητή από την Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η απόφαση αυτή δε λύνει το πρόβλημα, αλλά γίνεται για να αποσειστούν οι ευθύνες για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε πολλές περιφερειακές ΔΟΥ και στη ΔΟΥ Πρέβεζας. Η πρόφαση για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Νάτσικα, είναι ότι δύο μήνες πριν το τέλος του έτους, αν δε βεβαιωθούν ποσά προς είσπραξη, θα παραγραφούν. «Πρακτικά και καθαρά μαθηματικά πιθανότατα οι υποθέσεις αυτές θα παραγραφούν, γιατί οι δύο μήνες μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν επαρκούν. Οπότε έχουμε μετακίνηση συναδέλφων, οι οποίοι αφήνουν εδώ τις δικές τους υποθέσεις, που θα κινδυνέψουν και αυτές με παραγραφή, και θα πάνε να πιάσουν νέες υποθέσεις, τις οποίες δε θα προλάβουν να ολοκληρώσουν. Πρόκειται για μια απώλεια εσόδων με αυτόν τον τρόπο και από τη ΔΟΥ Πρέβεζας και από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων», σημείωσε και επεσήμανε ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή. που «διαφημίζεται» ως μοντέρνα, δε σέβεται το ανθρώπινο δυναμικό και με αυτές τις πρακτικές συμβάλλει στην μείωση των εσόδων.
Στο πλευρό, του Συλλόγου Εργαζομένων στέκεται και η ΑΔΕΔΥ, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Χρήστο Γρίβα να τονίζει πως οι αποσπάσεις αυτές αποτελούν «στάχτη στα μάτια της κοινωνίας» και δε λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης, ενώ ζήτησε και ο προσανατολισμός της Ανεξάρτητης Αρχής να είναι προς όφελος του πολίτη.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να μην υπογράψει τις μετακινήσεις, οι οποίες δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης της ΔΟΥ Πρέβεζας, και να προχωρήσει τάχιστα στην κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών με μόνιμες προσλήψεις.

Σχετικά άρθρα

Φοβούνται για το τι θα τους ξημερώσει

Αντιδρούν στο ειδικό μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ

Γεωργία Χαλάτση

Νέο κρούσμα από Αλβανία στο ΠΓΝΙ, αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα εφοριακών υπαλλήλων