ΟικονομίαΑίθουσα Σύνταξης

Φοβούνται για το τι θα τους ξημερώσει

Ανασφάλεια και φόβο για πιθανές μετακινήσεις και απώλεια θέσεων εργασίας εκφράζουν οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ στα Γιάννενα, στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας οργανωτικής και λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία υπάγονται.

Η συγκέντρωση των οικονομικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε νέες διευθύνσεις, αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αποτυπώνεται στην «κεντρικοποίηση» των υπηρεσιών, που ολοκληρώνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με τις ΔΟΥ να καταργούνται επί της ουσίας, καθώς ένα μεγάλο μέρος των αντικειμένων μεταφέρθηκαν σε επιμέρους διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν, ενώ κάποια εκτελούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Στην περιφέρεια δεν είναι γνωστό πώς θα προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΟΥ Ιωαννίνων Άγγελος Νάτσικας, και, παρά τις δεσμεύσεις της διοίκησης, επικρατεί ανασφάλεια και αναβρασμός στους εργαζόμενους. Εξάλλου, την περασμένη χρονιά υπήρξαν αντιδράσεις λόγω της εντολής της διοίκησης να μετακινηθούν πέντε άτομα από τα Γιάννενα στην Πρέβεζα.

«Παρά τις δεσμεύσεις, υπάρχει ο φόβος ότι αυτή η κεντρικοποίηση θα μας παρασύρει. Δεν είμαστε σίγουροι για τη μορφή των νέων υπηρεσιών, για το που θα είναι νέες υπηρεσίες, αν θα υπάρχουν, λέγεται ότι θα υπάρχουν μόνο στις έδρες των νομών… Δεν υπάρχει εργασιακή ασφάλεια που πρέπει να υπάρχει για να αποδώσει κανείς στη δουλειά του και επικρατεί αναβρασμός και ανησυχία για το τι θα μας ξημερώσει», σημείωσε, προσθέτοντας πως το μεταβατικό αυτό καθεστώς έχει δημιουργήσει σύγχυση και στους πολίτες, καθώς ένα μεγάλο μέρος δυσκολεύεται με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δεν ξέρει που να απευθυνθεί, εφόσον χρειαστεί κάτι.

Σχετικά άρθρα

Άρχισαν τα «εντέλλεσθε» και στην Εφορία

Θα υπολειτουργήσουν οι δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες τη Δευτέρα