ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – «Ναι» στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Τη συμμετοχή του στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, δεσμευόμενο ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4728 περί ηλεκτρονικών εκλογών.

Την απόφασή του αυτή, όπως αναφέρει, στήριξε κατά πλειοψηφία η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών, καθώς και η βάση του κλάδου, εφόσον ήδη 45 (από τις 86) ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, κρίνοντας ότι η αποχή από τις εκλογές θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας.
Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ. «Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Να πάρουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πίσω! Να πάρουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα πίσω! Να εκδιώξουμε με τη ψήφο μας όλους τους “ημέτερους” της υπουργού από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια! Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα δημοκρατίας!, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Υπεραμύνεται της διατήρησης της χωροταξικής κατανομής

Γεωργία Χαλάτση