ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην ίδρυση νέας παράταξης προχωρά ο Σπ. Πάικας

Στην ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης προχωρά ο Σπύρος Πάικας και όσοι τον ανέδειξαν νέο επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» Δήμου Ζίτσας στη γενική συνέλευση της Δευτέρας, μετά από την προτροπή του σημερινού επικεφαλής Βασίλη Γαρδίκου και της δημοτικής ομάδας.

Με δεδομένο ότι τις τελευταίες ώρες ο Σπ. Πάικας ήταν επικεφαλής παράταξης χωρίς… παράταξη, καθώς η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» Δήμου Ζίτσας οδηγείται σε διάλυση στα εξ ων συνετέθη, η επιλογή αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη.
Από την ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας –πλην του Σπ. Πάικα προφανώς, η οποία κοινοποιήθηκε σε μέρος των τοπικών ΜΜΕ από το e-mail του κ. Γαρδίκου, προέκυπτε ότι η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» έχει ημερομηνία λήξης με το τέλος της θητείας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, με τους συντάκτες της να υποδεικνύουν τη δημιουργία νέας παράταξης στον Σπ. Πάικα και τους συν αυτώ.
Στην απόφαση αναφερόταν τα εξής: «Η παράταξη “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” συνεχίζει την παρουσία της στο δημοτικό συμβούλιο ως υπεύθυνη δύναμη αντιπολίτευσης έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Στο χρονικό διάστημα αυτό θα συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την ανάδειξη των σοβαρών θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Ζίτσας. Η παράταξη “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” δε θα κατέλθει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σεβόμενοι όλοι μας την κοινή μας προσπάθεια του 2019, οποιαδήποτε υποψηφιότητα είτε μέλους της δημοτικής ομάδας είτε οποιουδήποτε υποψηφίου θα γίνει με τη δημιουργία νέας αυτοδιοικητικής παράταξης και δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομά της και τα σύμβολα της. Τα μέλη της δημοτικής ομάδας διατηρούν την πολιτική τους αυτονομία. Κάθε ανακοίνωση που θα αφορά την “Αυτοδιοικητική Συνεργασία”, θα συντάσσεται από τη δημοτική ομάδα».
Ο Σπύρος Πάικας και τα μέλη της γραμματείας της νέας παράταξης πλέον Μάκης Κάλτσας, Μανώλης Ματσάγκας, Φώτης Μπράγιας, Βασίλης Τάτσης και Ηλίας Τζιάλλας δηλώνουν ότι θα σεβαστούν τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας, στο πλαίσιο καλής θέλησης και τιμώντας την ίδρυση και λειτουργία της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας», αναφέροντας ότι η νέα παράταξη θα λειτουργεί ανεξάρτητα από κομματικές γραμμές, στηριζόμενη στη συμμετοχή και δραστηριοποίηση των δημοτών, εκφράζοντας τους λόγους δημιουργίας και τηρώντας τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας».
Δηλώνουν, επίσης, ότι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η διάλυση της ενιαίας παράταξης που δημιουργήθηκε και συμμετείχε στις εκλογές του 2019, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και στη θέληση της πλειοψηφίας των φίλων και μελών, όπως άλλωστε εκφράσθηκε και στην πρόσφατη ολομέλεια. Όσον αφορά την άμεση παρέμβαση κομματικού φορέα στη λειτουργία αυτοδιοικητικής παράταξης, εννοώντας προφανώς την ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟ του Δήμου Ζίτσας, εκφράζουν την άποψη ότι κρίνεται αρνητικά από την συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας. Ξεκάθαρο, πάντως, είναι πως δεν υπάρχει διάθεση ευθείας αντιπαράθεσης, καθώς στο τέλος της ανακοίνωσης, που απευθύνεται στους δημότες του Δήμου Ζίτσας, χαιρετίζουν όσους διαφώνησαν με τη συνέχιση λειτουργίας της ενιαίας παράταξης, ίσως εκτιμώντας διαφορετικά τις συνθήκες, και εκφράζεται η πίστη ότι ίσως στο μέλλον ξαναβρεθούν.

Σχετικά άρθρα

Δήμος Ζίτσας – Η έλλειψη προσωπικού το μεγάλο «αγκάθι» ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας

Προτεραιότητα να κρατηθούν τα χωριά ζωντανά