ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπορεί και να υπήρχε απαρτία, αλλά δεν το ρίσκαραν

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τη μη ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου την Τρίτη, η οποία διεκόπη όταν προέκυψε ζήτημα έλλειψης απαρτίας και ενώ είχε γίνει ήδη αρκετή συζήτηση επί των θεμάτων, εξέδωσε η διοίκηση του Συνδέσμου.

Όπως αναφέρει, το νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει τις συνεδριάσεις των ΝΠΔΔ, περιλαμβάνει διατάξεις από τρεις διαφορετικούς νόμους και μία υπουργική απόφαση. Με βάση το άρθρο 246 του Ν.3463/2006, «Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου, εφόσον έχει περισσότερα από 25 μέλη, έχει απαρτία, όταν παρίσταται το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του». Βάσει αυτής της διάταξης, διαπιστώθηκε η απαρτία και ξεκίνησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ωστόσο, μετά από επικοινωνία με τον νομικό σύμβουλο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. κατά της διάρκεια της εν εξελίξει συνεδρίασης, συστάθηκε, λόγω της ύπαρξης νομοθετικής ασάφειας, η διακοπή της συνεδρίασης, για τη διαφύλαξη της σωστής λειτουργίας του Δ.Σ. και της νομιμότητας των αποφάσεών του.
Κοντολογίς, η διοίκηση του Α.Σ.Δ.Σ.Α. προβάλλει τον ισχυρισμό ότι είχε απαρτία και μπορούσε να λάβει αποφάσεις, αλλά έκρινε ότι δεν πρέπει να πάρει το ρίσκο, καθώς θα μπορούσε να υπάρξει κάποια προσφυγή. Και αυτό να ισχύει, βέβαια, αποτελεί από μόνο του ένα ζήτημα να λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις, με παρόντα λιγότερα από τα μισά μέλη του Συνδέσμου.
Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η συνεδρίαση θα επαναληφθεί άμεσα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «οι αποφάσεις στα θέματα της ημερήσιας διάταξης θα σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα για τον ΦοΔΣΑ Ηπείρου και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων».
Τέλος, η διοίκηση του Συνδέσμου δηλώνει πως αναμένει από όλα τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ., «με την υπεύθυνη στάση τους να υποστηρίξουν την αποφασιστικότητα των ΟΤΑ Α’ βαθμού στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους προς όφελος των Ηπειρωτών».

Σχετικά άρθρα

Υπό την απειλή νέων προσφυγών η εκλογή αντιπροσώπων για τον ΑΣΔΣΑ

Ανοιχτό διαγωνισμό για τη μεταφορά του υπολείμματος ζητά η Μεταφορική Μ.Ι.Κ.Ε.

Γύρισε μπούμερανγκ η προσφυγή για τον διαγωνισμό μεταφοράς του υπολείμματος

Αποστόλης Τζελέτας