ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αντίδραση για τα fake news με διακινητή πρώην δημοτικό σύμβουλο

Την αντίδραση της δημοτικής αρχής προκάλεσε η ανάρτηση στο twitter μιας φωτογραφίας με τον τίτλο «Μόλις το φτιάξανε», η οποία απεικονίζει μια πινακίδα για στάθμευση ταξί να βρίσκεται πάνω σε όδευση τυφλών.

Η συγκεκριμένη δημοσίευση έχει αναπαραχθεί από δεκάδες μέσα ενημέρωσης της χώρας και πηγή της φέρεται να είναι ο πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Κώστας Κυριαζής.
«Η φωτογραφία, που προβάλλεται ως σημερινή, προέρχεται από την άνοιξη του 2019 και την κατασκευή πεζοδρομίων στην Πεδινή. Η κακοτεχνία είχε επισημανθεί και είχε αποκατασταθεί από τους τότε υπεύθυνους», αναφέρει στην απάντησή της η δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι η επίσημη απάντηση δίνεται προς αποκατάσταση της αλήθειας, με δεδομένη την αναπαραγωγή της μέσω των ΜΜΕ.
«Η δημοτική αρχή εκφράζει τη βαθιά της λύπη για την προσπάθεια που κάνουν ορισμένοι προκειμένου να την πλήξουν, αλλά δυσφημούν την πόλη στο πανελλήνιο. Όσοι επιδίδονται σε ασκήσεις μικροπολιτικής έχουν την ευθύνη τους, οφείλουν να την αναλάβουν και να επανορθώσουν. Ένας λόγος παραπάνω ότι πέρασαν από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου», καταλήγει η απάντηση.