ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Δώστε λεφτά για την υγεία» λέει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων για προσλήψεις προσωπικού και ένταξη του συνόλου σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών, ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, με επικεφαλής τον γραμματέα Βασίλη Γαρδίκο, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, με αφορμή την πανυγειονομική κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα αλλά και τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.
Όπως τόνισε ο κ. Γαρδίκος, το ζήτημα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του κόμματος, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας, το οποίο οραματίστηκε και υλοποίησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τους Γιώργο Γεννηματά και Παρασκευά Αυγερινό στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Ο κ. Γαρδίκος ζήτησε από την κυβέρνηση να διαθέσει κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης στο ΕΣΥ, όπως έχουν κάνει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Δε νοείται σήμερα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η χώρα μας να διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων, ενώ η Πορτογαλία το 7,5% και η γειτονική μας Ιταλία το 10%. Μάλιστα στο 4,5% περιλαμβάνονται και κονδύλια που αφορούν την πράσινη μετάβαση, όπως η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τουλάχιστον 156 Κέντρων Υγείας», σημείωσε και ζήτησε, ακόμη, να προκηρυχθούν οι οργανικές θέσεις που χρειάζεται το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», το οποίο, ενδεικτικά, σήμερα λειτουργεί με οκτώ αναισθησιολόγους από τους 13 που προβλέπει το οργανόγραμμα.
«Είναι επιτακτική και κοινωνική η ανάγκη να λειτουργήσει επιτέλους στο 100% της δυναμικής του και όχι στο 50% που λειτουργεί σήμερα, ώστε περιστατικά, που χρήζουν άμεσης επέμβασης, να μην κλείνουν ραντεβού μετά από μήνες. Ας σταματήσουν επιτέλους να εξαθλιώνουν τις ελληνικές οικογένειες, οι οποίες οδηγούνται στην ιδιωτική υγεία και τα μεγάλα ιατρικά κέντρα της χώρας», σημείωσε.
Τόνισε δε πως το υπουργείο Υγείας, η 6ηΥΠΕ και η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας, όφειλαν όλο το προηγούμενο διάστημα να επιλύσουν τα προβλήματα των εφημεριών του νοσοκομείου και να μη βάζουν σε κίνδυνο τις εφημερίες και του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» με τις μετακινήσεις γιατρών, οι οποίοι οδηγούνται σε αδιέξοδο.
Τέλος, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου να σταματήσει να εμπαίζει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά , βάζοντας «φρένο» στη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων στους ίδιους εργασιακούς χώρους.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Σε τροχιά ευρωεκλογών και η Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»