ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έξι ερωτήματα προς τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου

Τις καταγγελίες των μαθητών και γονέων της Σχολής Χορού φαίνεται να υιοθετεί η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», σημειώνοντας ότι «ο δήμαρχος, που στο παρελθόν υπήρξε και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, ανέλαβε εργολαβικά τη διάλυση του μεγαλύτερου φορέα πολιτισμού του Δήμου».

Η παράταξη με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα, θέτει έξι ερωτήματα: Το πρώτο έχει να κάνει με το γιατί το Πνευματικό Κέντρο, ενώ διαθέτει πέντε μουσικά σχήματα (Συμφωνική Ορχήστρα, Φιλαρμονική, Μπαντίνα, Χορωδία και Παιδική Χορωδία Do Re Mi), αμείβει έξι μαέστρους, εκφράζοντας την απορία αν θα μπορούσε να λειτουργήσει άρτια με λιγότερους, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση πόρων.
Το δεύτερο ερώτημα είναι αν με την εξοικονόμηση αυτή, θα μπορούσε να προσλάβει επιπλέον καθηγητές στο ωδείο, αντί να μειώνει τις θέσεις, σημειώνοντας ότι η ανταμοιβή των καθηγητών είναι ανταποδοτική, γιατί σημαντικό μέρος της καλύπτεται από τα δίδακτρα των μαθητών.
Το τρίτο ερώτημα έχει να κάνει με το παράρτημα Ανατολής του Δημοτικού Ωδείου, με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να ερωτά υπό ποιους όρους λειτουργεί και πόσο κοστίζει. Επίσης, ζητά να μάθει αν αληθεύει ότι οι μαθητές του πληρώνουν λιγότερα δίδακτρα, κάτι που υποστηρίζει ότι δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με την κεντρική δομή, καθώς και ότι η διοίκηση διαβεβαιώνει τους γονείς ότι οι μαθητές του θα λάβουν πιστοποιημένο πτυχίο.
Επίσης, ερωτά τι έχει κάνει η διοίκηση σε σχέση με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων προβολής και διαφήμισης στην προσπάθεια προσέλκυσης μαθητών στο ωδείο ώστε να αυξηθεί ο αριθμός τους και να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός από τα ιδιωτικά ωδεία, αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν γονείς και μαθητές για τις συνθήκες στη Σχολή Χορού, και γιατί μειώθηκαν οι πρόβες των μουσικών συνόλων και κυρίως της Συμφωνικής Ορχήστρας. Ερωτά, επίσης, αν υπάρχουν έγγραφες εισηγήσεις των καθ’ ύλην ειδικών (μαέστρων) ότι με τις μειωμένες πρόβες θα επιτευχθούν τα επιθυμητά ποιοτικά αποτελέσματα, και, τέλος, αν θα πραγματοποιηθεί φέτος η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας, με την επισήμανση ότι επί δημαρχίας της φρόντισε να συνεχίσει και να αναβαθμίσει αυτό που παρέλαβε από τη διοίκηση Ελισάφ σε σχέση με τη Συμφωνική Ορχήστρα.
Η ανακοίνωση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» ολοκληρώνεται με την έκφραση αλληλεγγύης στα αιτήματα των καλλιτεχνών του Πνευματικού Κέντρου.

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»