ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ώρα εγκαινίων για το νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους

Πέντε χρόνια μετά την ένταξή του στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» το 2017 και τρία και κάτι χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του τον Ιούνιο του 2019, έφτασε η ώρα των εγκαινίων για το νέο νηπιαγωγείο στους πρώην στρατιωτικούς φούρνους (οδός Ελένης Ζωγράφου).

Το 34ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων εγκαινιάζεται αύριο στις 6.30 το απόγευμα, με τα 50 παιδιά που θα περάσουν το κατώφλι από τις επόμενες ημέρες, να είναι σίγουρα τυχερά, καθώς πρόκειται για ένα σχολικό κτήριο, που όμοιό του δεν υπάρχει στην πόλη.

Το νέο Νηπιαγωγείο, επιφάνειας 654,84 μ2, διαθέτει στο ισόγειο δυο κύριες αίθουσες, αίθουσα ανάπαυσης, χώρο υποδοχής γονέων και νηπίων, γραφείο νηπιαγωγών, W.C. ενηλίκων, W.C. ΑμεΑ, χώρο τραπεζαρίας με μικρό τμήμα κουζίνας και αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων, ενώ στον 1ο όροφο βρίσκονται μια αποθήκη, χώρος μηχανολογικών εγκαταστάσεων, λεβητοστασίου κ.λπ. Επίσης, διαθέτει περιβάλλοντα χώρο επιφάνειας 367,14 μ2, ενώ μέρος του έργου, με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ, ήταν και η  προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργία του νηπιαγωγείου.

Το έργο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την παραχώρηση του οικοπέδου των πρώην στρατιωτικών φούρνων στον Δήμο Ιωαννιτών από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και μελετήσε την κατασκευή ενός πρότυπου νηπιαγωγείου, έργο που ενέταξε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας».

Σχετικά άρθρα

Ενθύμιον σχολικού  έτους 1952-53…

Λουκία Τζάλλα

Μικροί άνθρωποι, μεγάλοι φόβοι

Ένα έργο που ανήκει στα παιδιά

Αποστόλης Τζελέτας