ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Θα έπρεπε να αδιαφορήσουμε για τους πόρους;»

Της επιλογής συνεργασίας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) για την ανάπτυξη μίας ακόμη Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση, υπεραμύνεται ο επίκουρος καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, τον οποίο η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, ως διαμεσολαβητή σε μια επιζήμια απόφαση.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαντάς, η εμπλοκή του ονόματός του στην ανακοίνωση της ΑΣΥ με την πολιτική του ιδιότητα, επιδιώκει απλά και μόνο να εξυπηρετήσει μια άποψη που θεωρεί ότι ο ίδιος ως πρόσωπο ή και ο πολιτικός του φορέας κατ’ επέκταση, υποστηρίζουν τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον χώρο της υγείας.
«Το συγκεκριμένο πλαίσιο της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για το οποίο έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ασκήσει σφοδρή κριτική ,περιορίζει τη συμμετοχή και την πρόσβαση του Δημοσίου και προφανώς αυτό αποτελεί πολιτική επιλογή της ΝΔ . Σε αυτό το δύσκολο πλαίσιο η συγκεκριμένη επιλογή ( δηλ. η συνεργασία με την ΕΠΡΟΨΥ που είναι γνωστό ότι δεν αποτελεί κερδοσκοπική επιχείρηση) επιτρέπει να διεκδικηθούν πόροι, που θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον εξειδικευμένο τομέα της έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση με τη συμμετοχή και της Ψυχιατρικής Κλινικής (του Δημοσίου δηλ.)», επισημαίνει ο Χρ. Μαντάς και διατυπώνει το ερώτημα αν θα έπρεπε να αδιαφορήσουν για αυτούς τους πόρους ή να αφήσουν «ελεύθερο πεδίο» σε άλλους, ακόμη και κερδοσκοπικούς φορείς να διεκδικήσουν αυτή την υπηρεσία, καθώς το πλαίσιο που επέλεξε η κυβέρνηση το επιτρέπει.

Σχετικά άρθρα

Νέο μισθολόγιο ζητούν οι πανεπιστημιακοί

Δεν ικανοποίησαν οι απαντήσεις το ΚΚΕ

Ηπειρωτικός Αγών

Ενδυνάμωση και όχι υπονόμευση η λειτουργία στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας