ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς κοινή κάθοδο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κόνιτσας

Προάγγελο κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, παρά τη διαφορετική τους πολιτική αφετηρία, αποτελεί το κείμενο, που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παρατάξεις του Δήμου Κόνιτσας «Ο Τόπος μας Μπροστά» με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπασπύρου και «Ο Τόπος που θέλω να ζω» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό.

«Το αίτημα της κοινωνίας για ευρεία συναίνεση σε τοπικό επίπεδο καθιστά την κομματική – ιδεολογική και παραταξιακή περιχαράκωση λιγότερο χρήσιμη και ελάχιστα ελκυστική, ιδιαίτερα από το πιο δυναμικό και περισσότερο πληττόμενο από τις δυσκολίες κομμάτι της κοινωνίας, τους νέους, οι οποίοι, ορθά, αρνούνται να προσχωρήσουν στην λογική των άγονων και ανώφελων παραταξιακών αντιπαραθέσεων. Αφουγκραζόμενοι και ενστερνιζόμενοι τα πιο πάνω μηνύματα της κοινωνίας, αποφασίσαμε, μετά από ειλικρινή διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και διαπίστωση σταθερής βούλησης και των δύο πλευρών, να υπερβούμε τις όποιες διαφορές και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να μετουσιώσουμε την αγωνία σε ελπίδα, την αγάπη για τον τόπο να την κάνουμε δύναμη για δημιουργία και ανάπτυξη και την ανησυχία για το μέλλον δημιουργική προοπτική», αναφέρουν, ανακοινώνοντας ότι προχωρούν μαζί σε μία συλλογική κοινή προσπάθεια.
Και καταλήγουν: «Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών αυτής της προσπάθειας πιστεύουμε ακράδαντα στο ότι “το να βρεθούμε μαζί είναι μία αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μία πρόοδος, το να δουλέψουμε παρέα είναι επιτυχία”. Έχουμε την ισχυρή βούληση να το κάνουμε πράξη και προς την κατεύθυνση αυτή ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει και να συμμετάσχει ενεργά. Η επιτυχία της προσπάθειας θα είναι επιτυχία όλων».

Σχετικά άρθρα

Σε θερμή ατμόσφαιρα η ορκωμοσία στον Δήμο Κόνιτσας

Επιστροφή του Ανδρέα Παπασπύρου στον Δήμο Κόνιτσας

Γεωργία Χαλάτση

Σε ενίσχυση του ρεύματος από Ισραήλ προσδοκά ο Δήμος Κόνιτσας