ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα μετεγκατάστασης του Δημαρχείου Ζίτσας λόγω ακαταλληλότητας

Ένα υπαρκτό πρόβλημα, που ξεπερνά το συνδικαλιστικό επίπεδο και φτάνει στον τρόπο υλοποίησης δημόσιων έργων, τουλάχιστον τα προηγούμενα χρόνια, θέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το δημαρχείο του Δήμου Ζίτσας, που κατασκευάστηκε πριν μια δεκαετία περίπου, αλλά μια έντονη βροχή, αποκάλυψε τα προβλήματα στατικότητας του κτιρίου, σταματώντας και την προσπάθεια της νυν δημοτικής αρχής για την προσθήκη δεύτερου ορόφου, όπως προέβλεπε η αρχική μελέτη.
Όπως αποκαλύπτει και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, διαπιστώθηκε η στατική ανεπάρκεια του κτιρίου εξαιτίας της μειωμένης αντοχής του μπετόν, αλλά ακόμη και η χρήση ακατάλληλου υλικού.
«Καθώς τα προβλήματα του Δημαρχείου οφείλονται στο γεγονός ότι τμήμα του είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα, που απαγορεύεται η χρήση του στην κατασκευή κτιρίων (C8/10), δεν είναι απαγορευτική μόνο η ανέγερση νέου ορόφου, αλλά και η χρήση του κτιρίου», σημειώνεται στην καταγγελία, επισημαίνοντας πως, παρά τους ελέγχους και τις διαπιστώσεις, μέσα στο κτίριο εργάζονται κανονικά εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να εξυπηρετούνται.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητά από τον Δήμο Ζίτσας να προχωρήσει άμεσα στη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε νέο χώρο, καθώς παράλληλα είναι σε εξέλιξη εργολαβία για την αντικατάσταση της στέγης, με το δημαρχείο να έχει κυριολεκτικά μετατραπεί σε εργοτάξιο.
«Το εύρημα, όμως, του δημάρχου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γίνεται πραγματικά επικίνδυνο, καθώς τα υλικά του εργολάβου για τη δήθεν απαγόρευση της εισόδου στον χώρο του δήθεν εργοταξίου, δημιουργούν εμπόδια στην έξοδο των υπαλλήλων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης σε ένα κτίριο που διαπιστωμένα υπάρχει κίνδυνος. Καλούμε τη δημοτική αρχή, για ακόμα μια φορά, να απομακρύνει τους εργαζόμενους και το κοινό από το ακατάλληλο κτίριο. Ο δήμαρχος με τους δημοτικούς συμβούλους μπορεί να επιλέγει να στεγάζεται σε έναν επικίνδυνο χώρο. Δεν μπορούν όμως να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων», καταλήγει ο Σύλλογος.

Σχετικά άρθρα

«Πρεμούρα ιδιωτικοποίησης» με καταγγελίες για στημένο διαγωνισμό

Αντιδράσεις για την ανάθεση σε ιδιώτες

Αντιδρά στην κατάργηση εκατοντάδων οργανικών θέσεων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ