ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αγώνας δρόμου» για την στελέχωση των σχολείων

Αν και στην «καρδιά» του καλοκαιριού, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης σε ολόκληρη την χώρα εργάζονται πυρετωδώς αυτή την περίοδο καθώς αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τον διορισμό 8837 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα ως προς την κάλυψη των κενών που υπάρχουν κάθε χρόνο και καλύπτονται με την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών.

Στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, από αυτούς τους εκπαιδευτικούς έχουν κατανεμηθεί 147 και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, με τους περισσότερους στην Άρτα, όπου υπήρχαν και οι μεγαλύτερες ελλείψεις σύμφωνα με τον Περιφερειακό διευθυντή Κ. Καμπουράκη.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει και η καταγραφή των κενών των αναπληρωτών, ώστε πριν το τέλος Αυγούστου να υπάρχει εικόνα για και λειτουργικά κενά. Πιστεύω από 1η Σεπτέμβρη να έχουν στελεχωθεί πλήρως όλα τα σχολεία, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Κάνουμε έναν αγώνα δρόμου και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης.

Σε λειτουργία και οι οικίσκοι τη νέα χρονιά

Εκτός από εκπαιδευτικούς, περισσότερες υποδομές θα έχει στην διάθεσή της τη νέα χρονιά η διεύθυνση εκπαίδευση στα Γιάννενα, αφενός καθώς ολοκληρώθηκε το νηπιαγωγείο στους Στρατιωτικούς Φούρνους και αφετέρου καθώς δημοσιεύθηκε η απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων για την μετεγκατάσταση και λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σωματικά Αναπήρων Παίδων (Σ.Α.Π) Ιωαννίνων από τη νέα σχολική χρονιά 2022-2023, στο νέο σχολικό διδακτήριο στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα».

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης, προσθέτοντας πως σε πρώτη φάση, θα μεταφερθεί ο εξοπλισμός από τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ, όπου στεγάζονται σήμερα τα ειδικά σχολεία, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν για την αίσια κατάληξη ενός ζητήματος που απασχολεί την πόλη εδώ και πολλά χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Στη θέση τους εκπαιδευτικοί και βιβλία

Ήξεις αφήξεις για τις μόνιμες προσλήψεις στην εκπαίδευση

Κ. Γαβρόγλου- Δεν είναι προεκλογικοί οι διορισμοί