ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κ. Καψάλης: «Να αφήσουμε τα παιχνίδια…» για την διαχείριση των απορριμμάτων

Ως μια από τις ψύχραιμες και συναινετικές φωνές χαρακτηρίζεται συνήθως ο μακροβιότερος δήμαρχος του νομού Ιωαννίνων, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ωστόσο οι εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Όπως και στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων, όπου ελήφθη η απόφαση υποβολής του αιτήματος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε όλες οι αρμοδιότητες της διαχείρισης των απορριμμάτων να περιέλθουν σε αυτόν, ο κ. Καψάλης τόνισε πως η συζήτηση δεν πρέπει να περιστρέφεται γύρω από το αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά πως θα γίνει με ομαλό τρόπο.

Εξάλλου, ουδείς, ούτε και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, αμφισβητεί το γεγονός πως η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καψάλης τόνισε πως δεν είναι αισιόδοξος για την εξέλιξη της υπόθεσης και για τον λόγο αυτό κάλεσε για μια ακόμη φορά τους αυτοδιοικητικούς, πρώτου και δεύτερου βαθμού, να συνεργαστούν.

«Δεν είμαι αισιόδοξος, γιατί εδώ και τρία χρόνια αναλωνόμαστε στα ίδια πράγματα. Λαμβάνονται αποφάσεις, αλλά αποτελέσματα δεν υπάρχουν», σημείωσε και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα πρυτανεύσει η λογική. Γι’ αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες και καλούμαστε να συνεργαστούμε. Δεν φάνηκε αυτό. Όπως είπα, η επιβεβαίωση της αρμοδιότητας δεν είναι το μείζον, αυτό είναι αυτονόητο. Το θέμα ήταν να συζητήσουμε για την ομαλή μετάβαση αυτής της αρμοδιότητας, να δούμε τι οικονομικά ζητήματα υπάρχουν, τι θεσμικά, αν έχουμε την επάρκεια. Θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο. Θέλω να πιστεύω πως στο τέλος θα βρούμε τον δρόμο μας», τόνισε.

Παράλληλα, άφησε όμως αιχμές για παρασκηνιακά «παιχνίδια», κάτι για το οποίο μίλησε και κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στην συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ. «Η περιφέρεια ανέλαβε ένα κόστος μεγάλο, για το οποίο σήμερα δεν πληρώνουν οι δημότες. Αυτό είναι σημαντικό και να αφήσουμε τα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες. Και ο νοών νοείτω. Ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε κάποια πράγματα μέσα στην έντασή του. Νομίζω σε πολλά είχε δίκαιο. Θα πρέπει όλοι να κάτσουμε να συζητήσουμε, γιατί στο τέλος πρέπει να φανούμε χρήσιμοι και να μην επωμιστεί την γκρίνια και το κόστος η κοινωνία», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Κίνητρα για τις παραμεθόριες περιοχές το αίτημα στον Στ. Κασσελάκη

Δήμος Πωγωνίου – Δήμαρχος για 8η θητεία ο Κώστας Καψάλης

Γεωργία Χαλάτση

Με αισιοδοξία για τη νίκη η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Ηπειρωτικός Αγών