ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Από την «αδράνεια» στον… «εκτοπισμό»

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων προχωρά σε καταγγελία κατά του δημάρχου Ζίτσας σε σχέση με τη στάση του απέναντι στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, κάνοντας λόγο για εκδικητική δίωξη συνδικαλιστή εργαζομένου.

Μετά την πρόσφατη καταγγελία για πολύμηνη απαξίωση του εργαζόμενου με τη μη ανάθεση καθηκόντων, η πρόεδρος του Συλλόγου Τίνα Ζέκα επανήλθε, καθώς, όπως έκανε γνωστό, ο δήμαρχος Ζίτσας του ανέθεσε καθήκοντα 26 χλμ. μακριά από την έδρα του Δήμου, «εκτοπίζοντάς» τον.
Όπως σημείωσε, αν και εντάσσεται στην κατηγορία ΤΕ Διοικητικού Οικονομικού με μεταπτυχιακό, του ανατέθηκαν καθήκοντα «σχετικά με το σύστημα και την είσπραξη εσόδων στη Δημοτική Ενότητα Μολοσσών», καθώς και την αναπλήρωση άλλου συναδέλφου για τις Δημοτικές Ενότητες Ευρυμενών και Εκάλης. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε σε εργαζόμενο ΔΕ Διοικητικού καθήκοντα στο εργοτάξιο σχετικά με διαγωνισμούς, προμήθειες, ενημέρωση του ΚΗΜΔΗΣ (του μητρώου δημοσίων συμβάσεων) με τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων για διαγωνισμούς και συμβάσεις.
«Μακάρι να ήταν απλή διαχειριστική ανεπάρκεια του δημάρχου. Όταν αναθέτουν σε συνάδελφο με μεταπτυχιακό την είσπραξη των λογαριασμών του νερού και αφήνουν άλλο συνάδελφο, απόφοιτο Λυκείου, να συντάσσει γνωμοδοτήσεις για συμβάσεις, τότε έχουμε να κάνουμε με προσπάθεια απαξίωσης του συνδικαλιστή στα μάτια των συναδέλφων του. Η επιλογή του δημάρχου Ζίτσας να απομακρύνει τον συνδικαλιστή από τους χώρους δουλειάς, δεν έχει καμία σχέση με το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα. Είναι εκδικητική πράξη απέναντι στον συνδικαλιστή, επειδή αναδεικνύει τα προβλήματα των εργαζόμενων, καθώς ο συνάδελφός μας δεν είχε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα για να τον τιμωρήσουν, και ο δήμαρχος δεν μπορούσε να τον απολύσει για να ξεμπερδεύει μια και καλή. Ταυτόχρονα όμως, η δημοτική αρχή επιχειρεί να τον υποβάλλει σε οικονομική εξόντωση. Δεν αναγνωρίζει την υποχρέωση να του παρέχει υπηρεσιακό όχημα για τη μετακίνηση του από χωριό σε χωριό και τον καλεί να μετακινείται τόσα χιλιόμετρα καθημερινά για δουλειές της υπηρεσίας με το δικό τους αυτοκίνητο», τόνισε η κ. Ζέκα, καλώντας τη δημοτική αρχή να άρει την «εκδικητική δίωξη» σε βάρος του αντιπροέδρου του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Ραντεβού με τον δήμαρχο για τα προβλήματα στην καθαριότητα

Πρώτη και αυτοδύναμη η ΔΑΣ ΟΤΑ

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στον στόλο του Δήμου Ζίτσας