ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύμφωνο συνεργασίας ΟΚΠΑΠΑ – ΕΨΕΠ για την υποστήριξη πασχόντων από άνοια

Στην υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την υποστήριξη ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων, προχώρησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του Δήμου Ιωαννιτών και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ.

Το σύμφωνο συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο της διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας υποστήριξης ατόμων πασχόντων από άνοια στην περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.) και τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α, και, πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά την εκπαίδευση και εξειδίκευση του προσωπικού των μονάδων ΟΤΑ (Κ.Α.Π.Η. – Κ.Η.Φ.Η.) σε ζητήματα σχετικά με την άνοια, την αξιολόγηση πιθανών διαταραχών μνήμης των ωφελούμενων των ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ και τον σχεδιασμό και εφαρμογή σχετικών προληπτικών και αποκαταστασιακών προγραμμάτων σχετικά με την άνοια (νοητική ενδυνάμωση, φυσική άσκηση, λογοθεραπεία κ.ά.), την υποστήριξη και συμβουλευτική φροντιστών ατόμων με άνοια και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού.
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής προϊστάμενος της 3ης Ηλικίας του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Νικόλαος Κατσάνος και εκ μέρους της ΕΨΕΠ η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων, ψυχολόγος Μαρία- Λαμπρινή Κούλα και η υπεύθυνη της Ομάδας Έργου της Διασύνδεσης, νευρολόγος Θεοδώρα Τσέλιου.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Ψηφίζουν Ioannina Lake Run οι δρομείς

Ηπειρωτικός Αγών