ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ακρίβεια και ενεργειακό κόστος στο… μενού

Η πραγματικότητα που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εξαιτίας της ακρίβειας και του υψηλού ενεργειακού κόστους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας και της κριτικής προς την κυβέρνηση, του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην υπουργού Αλέξη Χαρίτση, αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Μαβίλη.

Το στίγμα της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έδωσε ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει στην τύχη της την κοινωνία, που πλήττεται από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.
«Η κυβέρνηση φέρει ακεραία την ευθύνη, γιατί έχει αφήσει απροστάτευτα νοικοκυριά, χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Στα καύσιμα, η χώρα μας έχει αρνητική πρωτιά ανάμεσα σε όλες στις χώρες της Ευρώπης, αλλά η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΕΦΚ, παρόλο που το πρώτο εξάμηνο έλαβε υπερέσοδα 3,6 δισ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Παλάσχας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει βάλει την «υπογραφή» της στην εκτίναξη του ενεργειακού πληθωρισμού κατά 61% τον Μάιο του 2022 σε σχέση με τον Μάιο του 2021. «Το μεγαλύτερο μέρος αυτού δεν είναι εισαγόμενο, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, αλλά φέρει την υπογραφή Μητσοτάκη, αφού ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 39%. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να επιτρέπει την αισχροκέρδεια, και απάτη το power pass και τα 600 ευρώ. Από τα 4,2 εκ. νοικοκυριά, το 1,2 βρέθηκε εκτός και η πλειοψηφία έλαβε το πολύ ποσά της τάξεως των 20 και 40 ευρώ», ανέφερε και στην συνέχεια τόνισε την αύξηση του πληθωρισμού και τις επιπτώσεις του στις τιμές των βασικών προϊόντων. «Είναι ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις», τόνισε και επέκρινε τέλος την κυβερνητική απόφαση να ζητήσει αυτή την περίοδο την καταβολή των επιστρεπτέων προκαταβολών από τις επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας, όπως είπε, πως η κυβέρνηση αγνοεί πλήρως την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν οι επιχειρήσεις και θέλει να τους δώσει τη «χαριστική βολή».
Ο κ. Παλάσχας απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους του κόμματος ενώ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Χαρίτση, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εργαζόμενους και φορείς. Στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με σωματεία εργαζομένων της ΔΕΗ και με στελέχη της υπηρεσίας, στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στις 2 το μεσημέρι θα συναντηθεί με το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, στις 2.45 με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων και στις 6.30 το απόγευμα με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ιωαννίνων. Στις 7.30 το απόγευμα, ο κ. Χαρίτσης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην αγορά της πόλης.

 

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Αλέξης Χαρίτσης: «Θέλουμε να είμαστε η φωνή της κοινωνίας»

Με τον Αλ. Χαρίτση η «πρώτη» της Νέας Αριστεράς στα Γιάννενα