ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απροθυμία συζήτησης για το πόρισμα του ΕΔΕΛ

Συζήτηση επί του πορίσματος της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για τη διαχείριση των ετών 2002-2016 στη ΔΕΥΑΙ, που καταγράφει ζημιά άνω των 5 εκατ. ευρώ, επιχειρήθηκε να ανοίξει στην προ ημερησίας διάταξης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συναντώντας, ωστόσο, τη σθεναρή αντίσταση της δημοτικής αρχής.

Τη σπίθα πέταξε η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυ Τσουμάνη, που ζήτησε ενημέρωση για το πόρισμα της ΕΔΕΛ με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα να τονίζει ότι η επίσημη τοποθέτηση και ενημέρωση του σώματος προϋποθέτει την επίσημη παράδοση του πορίσματος στην επιχείρηση.
Στο να γίνει συζήτηση επέμεινε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θωμάς Γιωτίτσας, λέγοντας ότι η ανακριτική διαδικασία αφορά την αναζήτηση ευθυνών, αλλά τα στοιχεία του πορίσματος δεν αμφισβητούνται και μπορεί επ’ αυτών να γίνει συζήτηση. «Αν αυτά τα σημεία και τέρατα αφορούσαν κάποια άλλη δημοτική αρχή, αναρωτιέμαι αν θα ήσασταν τόσο επιλεκτικός», σημείωσε ο κ. Γιωτίτσας, εστιάζοντας την κριτική του στη δημοτική περίοδο του Νίκου Γκόντα, ο οποίος του υπέδειξε πως στην ελεγχόμενη περίοδο περιλαμβάνεται και η δημοτική αρχή Φ. Φίλιου.
Θέση για το θέμα πήρε και ο κ. Μπέγκας, λέγοντας ότι επί δικής του δημοτικής αρχής ξεκίνησαν οι ενέργειες για να γίνει ο έλεγχος, χωρίς, πάντως, να επιμένει από την πελυρά του σε συζήτηση.
«Δημαγωγία και αφόρητο λαϊκισμό» απέδωσε στον Θ. Γιωτίτσας ο δήμαρχος Ιωαννίνων στο κλείσιμο της συζήτησης, κάνοντας λόγο για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης του πορίσματος της ΕΔΕΛ. «Ωραία είναι να κατηγορήσετε τη διοίκηση Γκόντα. Αλλά είναι υπόλογη και η διοίκηση Φίλιου. Είστε ή δεν είστε η συνέχεια του κ. Φίλιου, μέχρι και το όνομα της παράταξης είναι το ίδιο», τόνισε ο Μ. Ελισάφ και συνέχισε λέγοντας: «Δεν αισθάνεστε ενοχή; Εγώ αισθάνομαι πάντως. Κι εγώ ήμουν μέλος εκείνης της δημοτικής αρχής. Και να είμαστε πιο προσεκτικοί πριν αρχίσουμε να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα», ανέφερε.

Διακοπές νερού

Σε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο τέθηκε το θέμα των διακοπών υδροδότησης, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ να επαναλαμβάνει ότι οι διακοπές νερού δεν είναι αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπάρχει περισσότερη ενημέρωση και κατά συνέπεια δημιουργείται αυτή η εντύπωση.
Σε σχέση με την περιοχή του Κατσικά, απ’ όπου υπάρχουν επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες, είπε ότι το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων οφείλεται στην άρδευση και έκανε έκκληση να περιοριστούν τα ποτίσματα ώστε να έχουν όλοι νερό. Επίσης, έκανε γνωστό ότι έγινε παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μιας συνοικίας στον Κατσικά, ενώ ζητήθηκε άδεια για τέταρτη γεώτρηση στους Λογγάδες.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών