ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην αφετηρία για την εκλογική μάχη του 2023

Την αφετηρία για την εκλογική μάχη του Οκτωβρίου του 2023 αποτελεί ουσιαστικά η μεθαυριανή ολομέλεια της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», που πραγματοποιείται στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο DuLac.

Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου συναντήσεων ανά δημοτική ενότητα με τα στελέχη της, συναντήσεις στις οποίες συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν την κάθε δημοτική ενότητα ξεχωριστά αλλά και οργανωτικά ζητήματα σε σχέση με τη λειτουργία της παράταξης, η ολομέλεια έρχεται να σηματοδοτήσει την αρχή μιας προσπάθειας για ανάκτηση των ηνίων του Δήμου, με τον Θωμά Μπέγκα να είναι εκ νέου επικεφαλής, όπως όλα δείχνουν, καθώς δεν έχει εκδηλωθεί ανοιχτά ενδιαφέρον από κάποιον για ανάληψη της ηγεσίας της παράταξης.
«Είμαι ευτυχής που μετά από δύο χρόνια πανδημίας και σκληρών λοκντάουν, είμαστε πλέον σε θέση να συγκαλέσουμε την ολομέλεια της παράταξης μας, της μεγαλύτερης παράταξης του Δήμου Ιωαννιτών, με θέμα “Το σήμερα και το αύριο του δήμου στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023”», ανέφερε αρχικά ο επικεφαλής της παράταξης Θωμάς Μπέγκας, λέγοντας ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα, διέκοψαν βίαια έναν θεσμό, ο οποίος τώρα επανέρχεται. «Για εμάς στην “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, μια βαθιά δημοκρατική παράταξη, η σύγκληση της ολομέλειας ως κυρίαρχο όργανο, καθώς και οι αποφάσεις που λαμβάνονται σε αυτή, είναι πάντα ο οδηγός μας», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα μέλη και τους φίλους της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» να συμμετάσχουν σε αυτή την ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία, «δείχνοντας με τη συμμετοχή πως συμμερίζονται τις ίδιες αξίες αλλά και τις ίδιες αγωνίες με εμάς για τον μέλλον του τόπου μας».
«Η 29η Ιουνίου μπορεί και πρέπει να γίνει η αφετηρία για να επιστρέψουμε στην εποχή του ανοιχτού δημαρχείου και της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ δημοτικής αρχής και κοινωνίας. Η “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα” κι εγώ προσωπικά έχουμε αποδείξει πως θεμελιώδης μας αρχή είναι ότι η εξέλιξη του τόπου μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από συνέργειες, έχοντας ως άμεσους και ισότιμους συνομιλητές τους θεσμικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τους επαγγελματικούς φορείς, τους συλλόγους, τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και πάνω από όλα την ίδια την κοινωνία των δημοτών. Με αυτή την ξεκάθαρη πολιτική θέση απευθυνόμαστε στους πολίτες, οι οποίοι δείχνουν να ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Έλατε να δυναμώσουμε την παράταξή μας για να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του δήμου μας. Ελάτε να δώσουμε στα Γιάννενα και πάλι όλα όσα αξίζουν».

Σχετικά άρθρα

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στοίχημα η μετάβαση από τον σχεδιασμό στην πράξη

Αποστόλης Τζελέτας

Στην ΚΕΔΕ και το αίτημα για τη διατήρηση της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ