ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» διοργανώνουν ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη».

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 5 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία των επιχειρήσεων «Βίκος», «Πίνδος» και «Φάρμα Νάκης», οι οποίες πρωτοπορούν στην παραγωγή ενέργειας με μηδενική επιβάρυνση για το περιβάλλον, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Local4Green+, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Ιωαννιτών τους τελευταίους 16 μήνες. Το έργο Local4Green+ χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ κατά 85% μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος InterregMed και από εθνικούς πόρους κατά 15% μέσω του ΠΔΕ.
Η εκδήλωση στοχεύει να αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σε καθαρές μορφές ενέργειας, προστατεύοντας το περιβάλλον και το ευ ζην των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, που έχουν ήδη υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Local4Green+, θα συμμετάσχουν σε ζωντανή συζήτηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών. Το πάνελ θα συντονίσει ο μηχανολόγος μηχανικός ειδικός σε θέματα ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν στις 7.30 το απόγευμα εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Ηπείρου, και τους δήμους – μέλη του ΕΟΕΣ «Εύξεινη Πόλη» από την Π.Ε. Ιωαννίνων.
Παράλληλα, στον χώρο θα πραγματοποιηθεί δωρεάν δράση STEAM ρομποτικής για μαθητές δημοτικού με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την STEAMEducation Ήπειρος, καθώς και δραστηριότητες εικαστικών από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ιωαννιτών.

Σχετικά άρθρα

Εδραίωση του εχθρικού περιβάλλοντος για τις ΑΠΕ

Εκδήλωση για την Πράσινη Μετάβαση και τις ΑΠΕ στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Δύο μύθοι για τα  φωτοβολταϊκά και το περιβάλλον

Κωνσταντίνος Γκαράκης