ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πληρώνουμε χωρίς να ξέρουμε το… βάθος του πηγαδιού»

Την εδώ και καιρό εκπεφρασμένη άποψή της ότι η μεταφορά του κλειστού της ξιφασκίας από το Ελληνικό στα Γιάννενα αντί της κατασκευής ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, είναι μια απόλυτα λανθασμένη επιλογή, επαναλαμβάνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».

Και ως ένα πρόσθετο επιχείρημα προς επίρρωση της άποψής της, κάνει γνωστό ότι και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είχε ζητήσει το 2015 κατασκευαστικά τμήματα από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, ωστόσο δεν προχώρησε, μετά απάντηση του Τμήματος Μελετών Αθλητικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ότι «πρέπει να εξεταστεί η σχέση κόστους της επί τόπου και εξαρχής κατασκευής του αιτούμενου εξοπλισμού με το κόστος αποσυναρμολόγησης, μεταφοράς και επανατοποθέτησης τόσο μεγάλου εξοπλισμού και σε τόσο μεγάλη απόσταση, καθώς και τυχόν ζημιές (κυρίως στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και την οροφή) που μπορεί να προκληθούν κατά την όλη διαδικασία και πιθανόν να καταστήσουν τον μεταφερθέντα εξοπλισμό μη λειτουργικό».
Έτσι, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προχώρησε την 1η Φεβρουαρίου στην υπογραφή ανάθεσης και κατασκευής του έργου «Κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης», χωρητικότητας 1.042 ατόμων και ποσού 3.626.276,68 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
«3.626.276,68 ευρώ, όσο δηλαδή θα φτάσει στο τέλος σε μας η “μεταφορά”. Ναι αλλά το δικό μας θα στοίχιζε 15 εκατομμύρια. Σχεδιασμός, προγραμματισμός, δημόσια διαβούλευση, ορθολογισμός και σοβαρότης μηδέν στα του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου. Αν σήμερα δεν έχει κανείς ιδέα για κοστολόγια κ.λ.π. σκεφτείτε τι ξέρανε πριν δύο και τρία χρόνια!», σημειώνει η δημοτική παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» και καταλήγει: «Τρία χρόνια μετά το 2019 στο μηδέν για νέο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, στο μηδέν ΠΔΕ για τον αθλητισμό σε όλο τον δήμο μας, στο μηδέν και το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του μοναδικού δημόσιου κολυμβητηρίου της πόλης, στο μηδέν οι αντικαταστάσεις led λαμπτήρων, στο μηδέν η κεντρική πλατεία. Στο μηδέν, λοιπόν, η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Ναι αλλά θα έχουμε πλούσιο προεκλογικό διάλογο, αφού θα υπάρχουν ξανά εξαγγελίες για όλα αυτά, μαζί και με το τραμ, το μετρό, το τελεφερίκ και άλλα απαραίτητα έργα για την καθημερινότητα των δημοτών. Λογικά παράπονο πάντως δεν πρέπει να έχει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Εμείς πάλι οι δημότες, κάτοικοι και φορολογούμενοι πληρώνουμε χωρίς να ξέρουμε το… βάθος του πηγαδιού».

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Μηνύματα δυσαρέσκειας προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιμένει κινήσεις ο Λάζαρος Νάτσης