ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δράσεις σε δομές του ΟΚΠΑΠΑ από το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία»

Μια νέα συνεργασία εγκαινιάζουν ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών με το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», με μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Το πλαίσιο της συνεργασίας συζήτησαν ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτρης Πάνου και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τσίμαρης με την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα και τον επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Βασίλη Κούτρα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.
Συμφωνήθηκε να υπάρξουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους βρεφονηπιοκόμους των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση τους στην υιοθέτηση πρακτικών για την απόκτηση δεξιοτήτων (ατομικών-κοινωνικών) των παιδιών, γνωρίζοντας μέσα από πολλές έρευνες ότι η έγκαιρη παρέμβαση στα βρέφη και στα νήπια είναι σημαντική για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και μπορεί να αποτρέψει πολλές προβληματικές συμπεριφορές στην μετέπειτα ζωή τους. Η πρώτη δράση θα αφορά ένα διαδικτυακό 3ωρο σεμινάριο και θα ακολουθήσουν και βιωματικά σεμινάρια.
Επίσης. θα οργανωθούν ομάδες γονέων παιδιών που φοιτούν στους σταθμούς του Δήμου, καθώς και ομάδες παππούδων- γιαγιάδων που είναι μέλη των ΚΑΠΗ. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια, και τη βελτίωση του κλίματος των ενδοοικογενειακών σχέσεων.
Τέλος, θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., με στόχο την κινητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ωφελουμένων σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της δομής.
Το Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. εκφράζει την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για τις προτάσεις- δράσεις στο Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» και πιστεύει ότι πραγματικά θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια.

Σχετικά άρθρα

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Σοφία Μαρκούλα: «Τα Γιάννενα αξίζουν ό,τι καλύτερο»

Γεωργία Χαλάτση

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό