ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο ζητά ο Χρ. Μαντάς

Απαντήσεις από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην περίπτωση της Ηπείρου, ζητά ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τα τελευταία 24ωρα.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μαντάς εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή με 215 ψήφους, ενώ εκτός έμεινε ο Γιώργος Ζάψας με 225 (226 κατά τον ίδιο), που προχώρησε στην υποβολή ένστασης.
Ο Χρ. Μαντάς υποστηρίζει πως δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από την πλευρά του και καλεί την ΚΕΦΕ να ξεκαθαρίσει το τοπίο, που προκύπτει ότι ήταν θολό εξ αρχής, καθώς δεν υπήρξε εκ των προτέρων ανακήρυξη των υποψηφίων της Προοδευτικής Συμμαχίας, αν και στην περίπτωση της Ηπείρου δεν είχε υπάρξει αμφισβήτηση πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων για το ποιοι την εκπροσωπούν, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γ. Ζάψα.
Η δήλωση του κ. Μαντά έχει ως εξής: «Σε όλη μου τη διαδρομή στην Αριστερά είχα και έχω πάντα στη σκέψη μου τη συντεταγμένη, δημοκρατική, συλλογική μας λειτουργία και τον αγώνα για έναν κόσμο Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έστειλα επιστολή στην ΚΕΦΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει επίσημα προς όλες τις οργανώσεις της Ηπείρου τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής στην περίπτωση της Ηπείρου, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καθώς η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν πράγματι ερωτηματικά. Τίποτε άλλο δεν υπήρξε από αυτά που κατασκευάζουν για παρεμβάσεις κ.λπ. Ποτέ στη ζωή μου δε θα το επιχειρούσα και το έχω επανειλημμένα αποδείξει. Αναμένω λοιπόν τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας, δε γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε, με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν τη διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός. Η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της ΚΕ που εκλέγονται από την Ήπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα – αριθμός ψήφων- και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω με πείσμα και με πάθος να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον χώρο που συμμετέχω ανιδιοτελώς και ο οποίος με τίμησε απλόχερα». Όπως είναι γνωστό, ο κ. Μαντάς εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή με 215 ψήφους, ενώ εκτός έμεινε ο Γιώργος Ζάψας με 225 (226 κατά τον ίδιο), που προχώρησε στην υποβολή ένστασης.
Ο Χρ. Μαντάς υποστηρίζει πως δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από την πλευρά του και καλεί την ΚΕΦΕ να ξεκαθαρίσει το τοπίο, που προκύπτει ότι ήταν θολό εξ αρχής, καθώς δεν υπήρξε εκ των προτέρων ανακήρυξη των υποψηφίων της Προοδευτικής Συμμαχίας, αν και στην περίπτωση της Ηπείρου δεν είχε υπάρξει αμφισβήτηση πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων για το ποιοι την εκπροσωπούν, χωρίς σε αυτούς να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γ. Ζάψα.
Η δήλωση του κ. Μαντά έχει ως εξής: «Σε όλη μου τη διαδρομή στην Αριστερά είχα και έχω πάντα στη σκέψη μου τη συντεταγμένη, δημοκρατική, συλλογική μας λειτουργία και τον αγώνα για έναν κόσμο Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης και Ελευθερίας. Με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων έστειλα επιστολή στην ΚΕΦΕ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει επίσημα προς όλες τις οργανώσεις της Ηπείρου τον τρόπο που εφάρμοσε τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου σε σχέση με τον κανονισμό εκλογής στην περίπτωση της Ηπείρου, προκειμένου να επικρατήσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, καθώς η σταυροδοσία και η τελική διαμόρφωση δημιουργούν πράγματι ερωτηματικά. Τίποτε άλλο δεν υπήρξε από αυτά που κατασκευάζουν για παρεμβάσεις κ.λπ. Ποτέ στη ζωή μου δε θα το επιχειρούσα και το έχω επανειλημμένα αποδείξει. Αναμένω λοιπόν τις επίσημες απαντήσεις της ΚΕΦΕ, σημειώνοντας παράλληλα ότι όλες και όλοι που συμμετείχαμε, τουλάχιστον στην Ήπειρο, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του κόμματός μας, δε γνωρίζαμε όταν ψηφίζαμε, με επίσημο τρόπο, ποιοι από τους συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο εκπροσωπούν τη διεύρυνση, καθώς δεν ανακηρύχθηκαν από την ΚΕΦΕ όπως προέβλεπε ο κανονισμός. Η ΚΕΦΕ πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη των μελών της ΚΕ που εκλέγονται από την Ήπειρο σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα – αριθμός ψήφων- και τις αποφάσεις του συνεδρίου. Τέλος, θέλω να τονίσω ότι θα συνεχίσω με πείσμα και με πάθος να αγωνίζομαι για τα ιδανικά της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στον χώρο που συμμετέχω ανιδιοτελώς και ο οποίος με τίμησε απλόχερα».

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση