ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ο εκκαθαριστικός θα σταλεί με τις εκλογές»

Ένα σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό «κεφάλαιο» προσέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οι εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, χάρη στη μεγάλη συμμετοχή αλλά και την εγγραφή νέων μελών.

Συνολικά, στις εκλογές για την «επικύρωση» της προεδρίας Αλέξη Τσίπρα και την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν 172.000 εγγεγραμμένα μέλη  στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκ των οποίων τα 110.000 εγγράφηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθιστώντας το κόμμα ένα από τα μαζικότερα κόμματα της Αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής.

Στον Νομό Ιωαννίνων ψήφισαν στην κάλπη για τον πρόεδρο πάνω από 2.100 μέλη, με τις νέες εγγραφές να ανέρχονται σε περισσότερες από 1.300, όπως ανέφερε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Σάββας Δημητριάδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον υπερδιπλασιασμό των εγγεγραμμένων μελών και τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους, όσοι συμμετείχαμε σ’  αυτή τη διαδικασία και ιδιαίτερα τους εθελοντές και εθελόντριες μέλη μας στις εφορευτικές επιτροπές που εργάστηκαν όλες αυτές τις ημέρες και κράτησαν αψεγάδιαστη τη διαδικασία. Και πάνω απ’ όλα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες συμπατριώτες μας πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας, που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν ηχηρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής από τα Γιάννενα. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν ο προσωρινός λογαριασμός. Ο εκκαθαριστικός θα σταλεί με τις εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ζητούμενο πλέον είναι η αξιοποίηση των νέων μελών και σε επίπεδο ενεργούς πολιτικής συμμετοχής, με τον κ. Δημητριάδη να σημειώνει πως αυτό θα γίνει και σε οργανωτικό επίπεδο το επόμενο διάστημα, αλλά και σε επίπεδο διαλόγου είτε δια ζώσης είτε μέσω του ψηφιακού κόμματος, προκειμένου να υπάρχει μια συνεχής όσμωση.

Εν αναμονή για τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Σε ό,τι αφορά τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής που εκλέγονται, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Αυτό συμβαίνει, όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, καθώς από την Ήπειρο εκλέγονται δέκα μέλη συνολικά και προκειμένου να υπάρχει εικόνα, θα πρέπει να είναι γνωστά τα αποτελέσματα όλων των νομών. Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστούν οι ποσοστώσεις που έχουν τεθεί, για παράδειγμα των μελών που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία και των γυναικών. Αυτό σημαίνει ότι μια ανακοίνωση αποτελεσμάτων στον νομό, θα μπορούσε να μην αποτυπωθεί με τον ίδιο τρόπο στα τελικά συνολικά αποτελέσματα.

Σχετικά άρθρα

Κατέγραψε προβλήματα και διέβλεψε προοπτικές

Παραμένει στις επάλξεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο Σάββας Δημητριάδης

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση