ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εκκρεμότητες με χιόνια και εστίες ρύπανσης

«Πυρετός» προετοιμασίας επικρατεί ενόψει του τερματισμού του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας στα Γιάννενα την Κυριακή 1η Μαΐου, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν τόσο με την καθαριότητα στα σημεία διέλευσης, όσο και με τις καιρικές συνθήκες.

Στην περιοχή της Κατάρας, την οποία θα κληθούν να διασχίσουν οι ποδηλάτες προερχόμενοι από την Καλαμπάκα, υπάρχουν ακόμη χιόνια, με την Πολιτική Προστασία να καλείται να προχωρήσει σε αποχιονισμό, κάτι που δεν είχε προβλεφθεί αρχικά, καθώς κανείς δεν ανέμενε να φτάσουμε στα τέλη Απριλίου με συνθήκες χειμώνα.

Από την άλλη, περιμετρικά της Παμβώτιδας, τον γύρο της οποίας θα κάνουν οι συμμετέχοντες, υπάρχουν εστίες ρύπανσης. Το θέμα αυτό ήταν ένα από τα όσα συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη, με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚΙ Παντελή Κολόκα να κάνει λόγο για εικόνες γύρω από τη λίμνη, που δεν περιποιούν τιμή για την πόλη μας

«Δεν είναι μέρες για γκρίνια, αλλά υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα. Ήρθε η ώρα να λυθούν, δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Με μπροστάρη τους δημόσιους φορείς, που είναι οι μεγαλύτεροι ρυπαντές, και μετά τους ιδιώτες», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια