ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποκεντρώνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Τη δυνατότητα δωρεάν rapid test θα έχουν και οι κάτοικοι εκτός της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με 6η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Ηπείρου, ανακοίνωσε πρόγραμμα δειγματοληψιών στα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Κάθε Δευτέρα θα βρίσκονται κινητές μονάδες στα Κέντρα Υγείας Κόνιτσας (09:00 – 15:00) και Δελβινακίου (09:00 -15:00), κάθε Τρίτη στα Κέντρα Υγείας Μετσόβου (09:00 – 15:00) και Δερβιζιάνων (10:00 – 14:00), κάθε Τετάρτη στα Κέντρα Υγείας Βουτσαρά (09:00 – 15:00) και Πράμαντων (10:00 – 14:00), ενώ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιούνται έξτρα δράσεις σε Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία.
Την Κυριακή 17 Απριλίου θα λειτουργήσει, σε πιλοτική βάση, ανοιχτή μαζική δειγματοληψία στο Περιφερειακό Ιατρείο Κατσικά (09:00 – 15:00), η οποία θα καθιερωθεί, εάν υπάρχει ανταπόκριση.
Καλούνται οι πολίτες να ελέγχουν τα σημεία μαζικών δειγματοληψιών πριν την προσέλευση τους, από το site https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/
καθώς πραγματοποιούνται έκτακτες αλλαγές.

Το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας

Με ωράριο 9 το πρωί με 5 το απόγευμα θα διενεργούνται rapid tests από τις ΚΟμΥ Ιωαννίνων από τη Μεγάλη Δευτέρα ως και Μεγάλη Πέμπτη, μπροστά από την Περιφέρεια. Τη Μεγάλη Παρασκευή θα λειτουργήσουν τα δύο κοντέινερ μπροστά από την Περιφέρεια, με ωράριο 12 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα και το Μ. Σάββατο με ωράριο 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι.
Επίσης, κλιμάκια των ΚΟμΥ Ιωαννίνων θα διενεργούν δειγματοληψία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» από Μ. Δευτέρα έως και Μ. Πέμπτη με ωράριο 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι.
Την Κυριακή του Πάσχα και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα οι ΚΟμΥ Ιωαννίνων δε θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες.

Σχετικά άρθρα

Με πρόγραμμα εορτών και τα rapid tests

Rapid tests και στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Ηπειρωτικός Αγών

Έως τις 3 το μεσημέρι τα rapid tests την Καθαρά Δευτέρα