ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με αιχμή τις 516 υιοθεσίες ο απολογισμός για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Έναν ετήσιο απολογισμό των δράσεων του Δήμου Ιωαννιτών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα, κάνει ο αντιδήμαρχος για τη διαχείριση του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών Νίκος Τσόλης, με αφορμή τη σημερινή ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Ως ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται ο αριθμός των 516 υιοθεσιών μέσα στο 2021, με τον Δήμο Ιωαννιτών να βρίσκεται μεταξύ των πρώτων στην Ελλάδα. Επίσης, το 2021, περισυλλέγησαν και διαχειρίστηκαν 460 αδέσποτα ζώα, εμβολιάστηκαν με αντιλυσσικά εμβόλια 657 αδέσποτα, έγιναν 201 εργαστηριακοί έλεγχοι, επανεντάχτηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον 133 ζώα, πραγματοποιήθηκαν 253 στειρώσεις και έγινε επί τόπου διαχείριση σε 196 αδέσποτα ζώα. Στα… πεπραγμένα της αντιδημαρχίας περιλαμβάνονται, ακόμη, η τοποθέτηση 35 καλαίσθητων και πιστοποιημένων μικρών σπιτιών σε διάφορα σημεία της πόλης και στο κυνοκομείο, από τα οποία τα δέκα ήταν προσφορά του γραφείου ταξιδίων Bikewise, η έναρξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων σε μαθητές νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων της πόλης από την κτηνίατρο του Δήμου Χαρά Γκουντουβά, καθώς και η δημοπράτηση και η έναρξη των εργασιών της επέκτασης του κυνοκομείου, έργο με προϋπολογισμό 265.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», και η προμήθεια του ενός από τα δύο αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.
«Η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι δείγμα πολιτισμού και ο Δήμος Ιωαννιτών, με τη μεθοδική δουλειά των υπαλλήλων του αρμόδιου γραφείου και φυσικά την αμέριστη βοήθεια των φιλόζωων και των φιλοζωικών σωματείων, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τον αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης και την ευζωία των αδέσποτων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Ν. Τσόλης.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματισμός για τέσσερα νέα υπαίθρια αθλητικά πάρκα

Με 617 υιοθεσίες αδέσποτων έκλεισε το 2022

Χτίζοντας σχέσεις μέσω του αθλητισμού