ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πρόθεση ενίσχυση της κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα

Επίσκεψη στο παράρτημα του Δημόσιου ΙΕΚ στους χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς, όπου λειτουργούν τμήματα Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Tυροκομίας, Τεχνικός Μελισσοκομίας, Τεχνικός Κρέατος και Κρεατοσκευασμάτων και Τεχνικός Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών, πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Γεωργαντάς ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Μάξιμο στις εγκαταστάσεις του τυροκομείου και ενημερώθηκε ότι η παραγωγή όλων των τμημάτων διατίθεται στις φιλανθρωπικές δομές της Μητρόπολης.
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον υπουργό για την επίσκεψή του, επισήμανε ότι όλες οι εγκαταστάσεις και τα προϊόντα που παράγονται είναι πιστοποιημένα, και τόνισε ότι, μέσω της Ακαδημίας και των τμημάτων που λειτουργούν, δίνεται η δυνατότητα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.
Ο Γ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι, μέσω των Σχολών, συνδέεται η πρωτογενής παραγωγή με την κατάρτιση και την εκπαίδευση, την οποία, όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να ενισχύσει, καθώς απέχουμε από τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Τόνισε ότι, μέσα από την κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί να ενισχυθεί η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.

Σχετικά άρθρα

Πεζοπορικές και προσκυνηματικές διαδρομές με επίκεντρο τη Βελλά

Επιπλέον μέτρα με στόχο την αύξηση της εγχώριας παραγωγής

Αποστόλης Τζελέτας

Ο Γ. Γεωργαντάς στα εγκαίνια της Μονάδας Έρευνας Ποιότητας Γάλακτος