ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ενότητα Πολιτών» – Αναζητά συμμάχους για αξιοποίηση στην κατεύθυνση των «μεικτών χρήσεων»

Προσπάθεια άσκησης πίεσης προς τη δημοτική αρχή με στόχο να επανεξετάσει την προοπτική αξιοποίησης του κτηρίου του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη στέγαση διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, καταβάλλει η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», που επιμένει ότι η βέλτιστη λύση για τη χρήση αυτή είναι το ΚΕΠΑΒΙ.

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» έστειλε σήμερα επιστολή τόσο στον δήμαρχο Ιωαννίνων και στις δημοτικές παρατάξεις όσο και σε όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης, με την οποία τους ενημερώνει για το περιεχόμενο της πρότασής της για την αξιοποίησή του παλιού Πανεπιστημίου ως ένας χώρος «μεικτών χρήσεων», ζητώντας, παράλληλα, τη συμμετοχή όλων στον δημόσιο διάλογο προκειμένου να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το μέλλον ενός τόσο σημαντικού κτιρίου.
Στην επιστολή προς τον δήμαρχο, αφού εκφράζεται η άποψη ότι η απόφαση της δημοτικής αρχής για τον τρόπο αξιοποίησης του κτηρίου ήταν προειλημμένη, τονίζεται ότι «τα μεγάλα έργα στον τόπο θα πρέπει να είναι προϊόντα διαβούλευσης με την κοινωνία και να υλοποιούνται μέσω αρχιτεκτονικών διαγωνισμών». Παράλληλα, στην επιστολή επαναλαμβάνεται η θέση της παράταξης ότι η βέλτιστη λύση για τη στέγαση του δημαρχείου είναι το κτήριο του ΚΕΠΑΒΙ και προστίθεται ότι επιβάλλεται η συζήτηση του θέματος εντός του δημοτικού συμβουλίου, όπου όλες οι παρατάξεις θα καταθέσουν τις απόψεις τους, καθώς και η επανεκκίνηση των συζητήσεων με τη διοίκηση του ΚΕΠΑΒΙ μετά τη λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που θα συναινεί σε αυτή την κατεύθυνση και η οποία θα ισχυροποιήσει τη δημοτική αρχή στη διαπραγματευτική διαδικασία.
Η επιστολή, που στάλθηκε στους φορείς συνοδεύοντας την πρόταση της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» για την αξιοποίηση του κτηρίου, αναφέρεται ότι έχει διαμορφωθεί στη λογική ότι η αξιοποίηση του κτιρίου πρέπει να γίνει στην κατεύθυνση των «μεικτών χρήσεων», οι οποίες θα διασφαλίζουν τη διάδραση του δήμου με το πανεπιστήμιο, τους λοιπούς φορείς της πόλης και φυσικά, την κοινωνία.
«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσω της διάδρασης αυτής θα επιτύχουμε σημαντική υπεραξία στη χρήση του κτηρίου κι έτσι θα καταστεί ένα σημαντικό τοπόσημο για το μέλλον της πόλης. Βασική μας αρχή αποτελεί η άποψη ότι το κτίριο θα πρέπει να λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα κι όχι Δευτέρα με Παρασκευή ως μια δημόσια υπηρεσία που θα είναι ανοιχτή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και μετά θα ερημώνει. Θα επιθυμούσαμε να συμμετάσχετε στον δημόσιο διάλογο, καταθέτοντας τις απόψεις σας προς όφελος του δήμου και της κοινωνίας», τονίζεται μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία αλλαγών από τη δημοτική αρχή

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Έκλεισε και η εκκρεμότητα της χρηματοδότησης

Αποστόλης Τζελέτας