ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα και του ΚΚΕ η παραμονή των συμβασιούχων στο ΠΓΝΙ

Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που λήγουν άμεσα, σε αορίστου και νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ζήτησε αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκησή του, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, που μιλά το απόγευμα σε ανοιχτή εκδήλωση στη Λιμνοπούλα, επικέντρωσε τις δημόσιες επαφές και συναντήσεις του στον χώρο της υγείας, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος, μέσα από γενναία χρηματοδότηση. Στάθηκε, ωστόσο, στη δήλωσή του σε δύο ζητήματα που αφορούν το ΠΓΝΙ, και συγκεκριμένα στο αίτημα των 217 συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση του νοσοκομείου να παραμείνουν στην εργασία τους, αλλά και στην ανάγκη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
«Πρέπει να διορθωθεί αμέσως μια αδικία από την κυβέρνηση, γιατί οι άνθρωποι αυτοί καλύπτουν διαρκείς και πάγιες ανάγκες. Δεύτερον, χρειάζονται πολλοί περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές, υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και βεβαίως, εκτός από την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της επιτέλους, υπάρχουν και όλες οι άλλες ασθένειες, που έχουν πάει πίσω αυτά τα δύο χρόνια, και χειρουργεία και αποκαταστάσεις και πρόληψη, που ταλαιπωρούν τις λαϊκές οικογένειες και μάλιστα σε ένα νοσοκομείο, που δεν καλύπτει μόνο τα Γιάννενα και την Ήπειρο, αλλά ασθενείς από τη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά, ακόμη και από την Αλβανία. Και όταν έχουμε Κέντρα Υγείας που απαξιώνονται, που κλείνουν και δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι λογικό όλος αυτός ο πληθυσμός να έρχεται εδώ. Μόνο με την ηρωική προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων βγαίνει αυτός ο τεράστιος όγκος δουλειάς. Αλλά μέχρι πότε; Άρα, η κυβέρνηση πρέπει με αυτή την ευθύνη να σταθεί απέναντι στο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα εδώ στον νομό Ιωαννίνων και όχι να μας κουνάει συνεχώς το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη του καθένας μας», σημείωσε στην δήλωσή του ο κ. Κουτσούμπας.
Ακολούθως είχε συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων, παρουσία αρκετών συμβασιούχων, και έπειτα συμμετείχε σε σύσκεψη με τα υγειονομικά σωματεία (Σύλλογος Εργαζομένων ΠΓΝΙ, Σύλλογος Εργαζομένων «Χατζηκώστα», ΕΙΝΗ) και άλλους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων.

Σχετικά άρθρα

Έθεσε στόχο την εκλογή βουλευτή ο Δ. Κουτσούμπας

Γεωργία Χαλάτση

Στο κλειστό της Λιμνοπούλας η ομιλία Δ. Κουτσούμπα

Στις 4 Μαΐου ο Δ. Κουτσούμπας στα Γιάννενα