Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προχωρά στο επόμενο βήμα για το παλιό Πανεπιστήμιο

Αποφασισμένη να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς την υπόθεση αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εμφανίζεται η δημοτική αρχή, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν εξασφάλισε την απόλυτη συναίνεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στην προοπτική χρήσης του κτιρίου ως διοικητικό κέντρο.

Όπως αποτυπώνεται από την ημερήσια διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής, που συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, βούληση είναι να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, συνεχίζοντας παράλληλα τον διάλογο που άνοιξε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ εκκρεμεί και μία συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές. Το επόμενο βήμα αφορά την εξειδίκευση δαπάνης για την επιστημονική υπηρεσία με τίτλο «Συγκρότηση φακέλου για την υλοποίηση του έργου “Κατασκευή διοικητικού κέντρου με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο Δομπόλη”», σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη διαμόρφωση μιας πρότασης σε επίπεδο προμελέτης, με την οποία ο Δήμος Ιωαννιτών θα κινηθεί για την ένταξη του έργου σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εκτίμηση είναι πως υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να ωριμάσει το έργο σε επίπεδο, που να μπορεί να διεκδικηθεί η ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Αν η δημοτική αρχή τα καταφέρει, θα πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη επιτυχία, με δεδομένο πως ήδη έχει εξασφαλιστεί η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ανάπλασης του Πάρκου Πυρσινέλλα. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχονται προς έγκριση η μελέτη του έργου της ανάπλασης, η μελέτης προμήθειας με τίτλο «Έξυπνες εφαρμογές για την ανάπλαση – ανάδειξη του Πάρκου Πυρσινέλλα» και η έγκριση τεχνικού φακέλου ΔΕΔΔΗΕ με τίτλο «Υπογειοποίηση Δικτύων ΔΕΗ στο Πάρκο Πυρσινέλλα», ενώ αναμένεται να εγκριθεί και η υποβολής αίτησης χρηματοδότησης με τίτλο «Ανάπλαση – Ανάδειξη Πάρκου Πυρσινέλλα Δήμου Ιωαννιτών», στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του Δημόσιου χώρου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU, αποδοχή των όρων της πρόσκλησης και συμμετοχής στο πρόγραμμα και δέσμευση εξασφάλισης των επιπλέον χρηματικών πόρων στην περίπτωση καταβολής ιδίων πόρων. Η υποβολή της πρότασης είχε έρθει ως θέμα και σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ωστόσο το θέμα αποσύρθηκε τότε, καθώς δεν είχε ανοίξει ακόμη η σχετική πρόσκληση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία αλλαγών από τη δημοτική αρχή

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Έκλεισε και η εκκρεμότητα της χρηματοδότησης

Αποστόλης Τζελέτας