Φωτογραφία αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Ιωάννινα_2023»: «Οι αυτοσχεδιασμοί πρέπει να σταματήσουν»

Τη διαφωνία της με τον τρόπο που προωθείται από τη δημοτική αρχή η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου, εκφράζει η παράταξη «Ιωάννινα_2023», κατηγορώντας τη, μάλιστα, ότι βιάστηκε να ζητήσει την παραχώρηση για συγκεκριμένη χρήση, χωρίς να έχει προχωρήσει σε μία συνολική καταγραφή του κτιριακού αποθέματος του Δήμου και σε μία σοβαρή αποτύπωση των αναγκών της πόλης.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι χωροθετήσεις και χρήσεις των κτιρίων είναι παράλογο να αλλάζουν με την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις εξουσίας. Από καμία αρχή του σύγχρονου δημόσιου management δεν προκύπτει κάθε νέα αρχή να απορρίπτει την εργασία που έχει προηγηθεί και να αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς, σύμφωνα με τις δικές της απόψεις ή και –ακόμη χειρότερα- σύμφωνα με τις τυχαίες επιθυμίες της. Σήμερα, και υπό τη δέσμευση των συμφωνηθέντων με την ΕΤΑΔ ΑΕ, είναι φυσιολογικό να αγωνιά (σ.σ. ο δήμαρχος) για μία οποιαδήποτε λύση και να αδημονεί για το πότε θα εγκατασταθεί ένας κατασκευαστής με αντικείμενο την ανακατασκευή του κτιρίου στη Δομπόλη και, ας προκύψει οτιδήποτε», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα. Καλογιάννη, αποδίδοντας στη δημοτική αρχή ότι επιχειρεί να θέσει προ τετελεσμένων και προειλημμένων αποφάσεων τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
«Με την υποτιθέμενη “ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση” της δημοτικής αρχής, αποκλείστηκε με συνοπτικές διαδικασίες κάθε εναλλακτικό σενάριο για τη χωροθέτηση του κτιρίου που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και προκρίθηκε ως μόνη και ενδεδειγμένη λύση αυτή του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου επί της Δομπόλη. Είναι φανερό πλέον ότι η συγκεκριμένη λύση μεθοδεύεται και μάλιστα, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους μελέτη (αξιοποίησης κτιριακού αποθέματος, αναγκών της πόλης, κυκλοφοριακή, αρχιτεκτονική, κλπ) και κυρίως χωρίς να έχει προηγηθεί ένας πραγματικός δημόσιος διάλογος», αναφέρει και καταλήγει: «Οι αυτοσχεδιασμοί πρέπει να σταματήσουν στην πόλη. Πρέπει να γίνουν οι σωστές επιλογές και να υλοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες αν αυτά μπορούν να γίνουν από την νυν δημοτική αρχή».

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία αλλαγών από τη δημοτική αρχή

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Έκλεισε και η εκκρεμότητα της χρηματοδότησης

Αποστόλης Τζελέτας