Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παρουσία Χαρίτση το συνέδριο της ΕΝ.ΠΕ. στα Γιάννενα

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση θα ξεκινήσουν οι εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με τίτλο «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξία», τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Du Lac.

«Το συνέδριό μας αφορά τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Χρειάζεται να προχωρήσουμε γρήγορα στην περιφερειακή διακυβέρνηση, ώστε οι περιφέρειες, μια σταθερή αξία στην πατρίδα μας, να έχουν, με νέες επαρκώς στελεχωμένες δομές, ακόμη περισσότερες δυνατότητες για να δώσουν νέες απαντήσεις στα προβλήματα, τις αγωνίες και τα δίκαια θέλω της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός, σε δηλώσεις του, μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, το οποίο καθόρισε το πρόγραμμα και ρύθμισε οργανωτικά θέματα του συνεδρίου.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν τη Δευτέρα, από τις 10 το πρωί έως το βράδυ, ενώ θα προηγηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ. Το συνέδριο θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο και τον δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ενώ θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από εκπρόσωπο της Ένωσης Δήμων Κύπρου, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας Βέτα Πανουτσάκου και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.
Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η κεντρική εισήγηση του προέδρου ΕΝΠΕ Κώστα Αγοραστού και μισή ώρα μετά στο βήμα θα ανέβει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, χαιρετισμούς πολιτικών αρχηγών ή εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, παρέμβαση της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, καθώς και παρουσίαση του βραβευμένου ευρωπαϊκού καινοτόμου προγράμματος πρόληψης «Εργαστήρι Ζωής» του ΟΚΑΝΑ.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν με τοποθετήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝ.ΠΕ., ομιλίες -τοποθετήσεις μελών της γενικής συνέλευσης και την έγκριση απολογισμού οικονομικής διαχείρισης έτους 2017και την έκδοση ψηφίσματος.

Σχετικά άρθρα

ΕΝ.ΠΕ.-Ζητά διορθωτικές κινήσεις για την απλή αναλογική