default
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια καλεί το Εργατικό Κέντρο

Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στο Κουρμανιό, απαιτώντας την προστασία του εισοδήματος και της υγείας του λαού.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Δε δεχόμαστε να στερούμε απ τις οικογένειές μας και τα σπίτια μας βασικά είδη διατροφής, να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ μπροστά στους λογαριασμούς του ρεύματος, να ξεπαγιάζουμε στα σπίτια μας, να αδυνατούμε να πληρώσουμε το νοίκι για τη στέγη μας, να στερούμε από τα παιδιά μας τα βασικά. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, την ανεργία, τη δουλειά-λάστιχο. Δε συμφιλιωνόμαστε με την ατομική ευθύνη και τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας μας, με το έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού. Η ακρίβεια, η ανεργία, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στην υγεία, στις φυσικές καταστροφές δεν είναι φυσικά φαινόμενα, είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ιός και αρρώστια είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που ολοένα και συχνότερα, πιο επιθετικά μας δείχνει τα δόντια και τα νύχια του, για τα κέρδη των λίγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και καλεί σε οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή των πολλών για τα κέρδη των λίγων.
Το Εργατικό Κέντρο ζητά συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και 13ης – 14ης σύνταξης, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια, γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί, προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Σε χωριά της Θεσσαλίας η βοήθεια του Εργατικού Κέντρο

Κάλεσμα αλληλεγγύης από το Εργατικό Κέντρο