ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκινά η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στη Νιάρχου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανακατασκευή της οδού Νιάρχου, με το τμήμα από τον κόμβο Πεδινής έως τον κόμβο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να αναμένεται να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έως το Πάσχα.

Πρόκειται για το τμήμα από το οποίο ξεκίνησαν πρώτα οι εργασίες και για τον λόγο αυτό, από τα τέλη του Νοέμβρη του προηγούμενου χρόνου, ισχύουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εκτρέποντας την κυκλοφορία από την οδό «Ν. Σκοπούλη».
Στην πορεία του έργου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που βρέθηκε σήμερα στον τόπο των εργασιών, σημειώνοντας ότι προχωρούν ταχύτερα από το χρονοδιάγραμμα. «Είμαστε πριν το χρονοδιάγραμμα, βλέπω ότι μέχρι το Πάσχα το τμήμα από κόμβο Πεδινής ως κόμβο ΠΓΝΙ θα βρίσκεται στο τέλος», σημείωσε, προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στη συμβολή με την περιφερειακή οδό, και για τον λόγο αυτό έχει καταρτιστεί το σχέδιο εκτροπής της κυκλοφορίας σε συνεργασία με την Αστυνομία. Τέλος, θα ακολουθήσει το κομμάτι που συνδέει την οδό Νιάρχου με την οδό Δωδώνης.
Ο κ. Καχριμάνης, με αφορμή και αντιδράσεις που συνεχίζουν να υπάρχουν, σημείωσε πως η Περιφέρεια δίνει λύσεις σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και όσα έχουν θέσει οι επαγγελματίες παραπλεύρως της οδού. «Ένας αντιδρά», σημείωσε χαρακτηριστικά, «και δεν καταλαβαίνω γιατί. Θεωρώ ότι όλοι έχουν καταλάβει τι γίνεται, λύνουμε όσα θέματα ο καθένας για την επιχείρησή του νομίζει ότι μπορούν να γίνουν, θεωρώ ότι γίνεται προς όφελος όλων το έργο», πρόσθεσε.
Παράλληλα, χαρακτήρισε το έργο πρωτοποριακό, επισημαίνοντας ότι γίνεται υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ και έχει περάσει οπτική ίνα. «Όλα αυτά αλλάζουν την περιοχή», τόνισε.
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει βελτίωση και των παράπλευρων οδών, με δεδομένο τον κυκλοφοριακό φόρτο, ενώ στο «τραπέζι» έχει πέσει και η κατασκευή κόμβου στην εθνική οδό, στο ύψος του Praktiker, προκειμένου να συνδεθεί με τον κόμβο της Πεδινής, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. «Σ’ αυτόν τον δρόμο και τους δρόμους γύρω από την Νιάρχου σιγά σιγά θα γίνουν παρεμβάσεις», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Ανακατασκευή και… Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας

Στην οδό Νιάρχου, ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, χωροθετείται μια ακόμη δομή, στην οποία η περιφερειακή αρχή δίνει προτεραιότητα.
Πρόκειται για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας, με την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης να επίκειται, όπως ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, σημειώνοντας πως υπάρχει και από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ βούληση να συμβάλλει, εφόσον χρειαστεί.
«Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στα Γιάννενα, είναι αρκετές πλέον. Το πρώτο που θα δημοπρατήσουμε, είναι 15.000 τ.μ. και θα έχει όλες τις υποδομές, ενώ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο πανεπιστήμιο, κάτι που είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι η ευρύτερη περιοχή θα γεμίσει με τέτοιες επιχειρήσεις, που θα φτιάξουν ένα όνειρο που δεν το έχουμε σκεφτεί καν», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, τοποθετώντας την έναρξη των εργασιών στις αρχές του καλοκαιριού, εφόσον ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες μελέτες και όλα πάνε καλά. «Μπορεί έως τον Ιούνιο να είμαστε στον αέρα», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Καθυστερήσεις λόγω έργων στα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ

Ηπειρωτικός Αγών

Κατάθεση νέας μηνυτήριας αναφοράς για τη Νιάρχου

«Υπεράνω όλων το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου»

Ηπειρωτικός Αγών