ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Υπεράνω όλων το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου»

Τη διαβεβαίωση ότι το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου υλοποιείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020», παρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να τεθεί υπό αίρεση η χρηματοδότηση και η τύχη του από απαιτήσεις ιδιοκτητών, οι οποίες μάλιστα έχουν απορριφθεί αιτιολογημένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Για την περιφερειακή αρχή υπεράνω όλων είναι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, χωρίς ωστόσο να δίνεται από την πλευρά της κάποια εξήγηση για ποιον λόγο εκδόθηκε, αφού ενημέρωση επί θεμάτων του έργου είχε υπάρξει και πριν λίγες ημέρες, με αφορμή τότε διαμαρτυρία ιδιοκτήτη ακινήτων στην περιοχή για την επιλογή κατασκευής ανισόπεδου και όχι ισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση με την περιφερειακή οδό.
Σύμφωνα, ωστόσο, με ενημέρωση από την πλευρά των διαμαρτυρόμενων ιδιοκτητών – επιχειρηματιών παρά την οδό Νιάρχου, η ανακοίνωσή έχει να κάνει με την επίδοση από μέρους τους εξώδικου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π Περιφέρειας Ηπείρου, με το οποίο τίθενται ζητήματα και παράμετροι που επιβάλλουν την μετατροπή του ανισόπεδου κόμβου στην διασταύρωση της Νιάρχου με την Περιφερειακή σε ισόπεδο κυκλικό. Στο εξώδικο γίνεται λόγος για πιθανούς κινδύνους απένταξης του έργου από το ΕΣΠΑ «από την επιμονή σε κάτι τόσο πρόδηλα αχρείαστο, όπως ο ανισόπεδος κόμβος, όταν όλα τα δεδομένα έχουν αλλάξει», όπως σημειώνεται.
Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται ότι «το έργο κατασκευής σύγχρονης και ασφαλούς πρόσβασης προς το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εκτελείται με γρήγορους ρυθμούς και όσοι χρησιμοποιούν τη σημερινή ανεπαρκή, χαρακτηρισμένη με Υπουργική Απόφαση ως εθνική οδό (17) από κόμβο Βελισσαρίου έως Πεδινή, οδό Στ. Νιάρχου, περιμένουν εναγωνίως την ολοκλήρωσή της».
«Η νομιμότητα του έργου και της διαδικασίας επισφραγίσθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από προσφυγή ιδιοκτητών της περιοχής, στο οποίο εξέθεσαν τις αιτιάσεις τους που απορρίφθηκαν στο σύνολό τους», προστίθεται.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες