ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενημέρωση για τη μετεγκατάσταση του Σχολείου Αναπήρων Παίδων ζητά η Ε.Σ.Α.με.Α

Τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» σχετικά με τη μη τήρηση της δέσμευσης του Δήμου Ιωαννίνων για τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε χώρο κατάλληλο για την εύρυθμη λειτουργία τους, μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στον αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Ιωαννιτών Γιάννη Αϊβατίδη.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι έχει ήδη διαπιστωθεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές, ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων (Σ.Α.Π.) χρήζουν άμεσης μετεγκατάστασης σε νέο χώρο, διότι οι αίθουσες στις οποίες στεγάζονται αυτή τη στιγμή οι δύο εκπαιδευτικές δομές, οι οποίες παραχωρούνται από την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους.
Παρά το γεγονός όμως, ότι έχει ήδη υπάρξει δέσμευση του Δήμου για την παρακολούθηση και ολοκλήρωση των εργασιών της αποπεράτωσης του κτηρίου, στο οποίο θα μεταστεγαστεί η εκπαιδευτική δομή, η παντελής απουσία ενημέρωσης για την εξέλιξη των εν λόγω εργασιών έως σήμερα, έχει επιφέρει ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη» και σοβαρό προβληματισμό για την οριστική διεκπεραίωση του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη επαρκούς χώρου σε εκπαιδευτικές δομές, ειδικά αυτή την περίοδο της πανδημίας, οδηγεί σε συνωστισμό μαθητών με βαριές αναπηρίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και για την ασφάλειά τους, αλλά και για την ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να τους διασφαλίζεται από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.
Με την επιστολή, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Ι. Βαρδακαστάνης, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά την άμεση ενημέρωση της, όπως και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων «Κυψέλη», για την πορεία του έργου που αφορά τη μετεγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων σε κατάλληλο χώρο για την εύρυθμη λειτουργία τους, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Σχετικά άρθρα

Μόνο το Σχολείο Αναπήρων Παίδων χωράει στα προκάτ

Αποστόλης Τζελέτας

Χώρο για να… ανασάνει ζητά το Σχολείο Αναπήρων Παίδων

Γεωργία Χαλάτση

Η θερμομόνωση αιτία της καθυστέρησης