ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η θερμομόνωση αιτία της καθυστέρησης

Έχουν ολοκληρωθεί κατασκευαστικά τα κτίρια στο παλιό «Χατζηκώστα», που θα στεγάσουν το πρώτο νηπιαγωγείο και το Σχολείο Αναπήρων Παίδων, ενώ απομένει να γίνει εξωτερική θερμομόνωση που θα μειώσει το λειτουργικό κόστος και να διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, όπως προέκυψε από τα λεγόμενα του περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, και όχι του δημοτικού συμβουλίου, όπως θα περίμενε κανείς.

Η απάντηση δόθηκε στο πλαίσιο της επερώτησης που κατέθεσε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ζητώντας από την Περιφέρεια να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του έργου, μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από γονείς αλλά και εκπροσώπους των σωματείων ΑμεΑ τοπικά και πανελλαδικά.
Την εισήγηση της επερώτησης, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πρέντζας, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα θέμα που σέρνεται επί χρόνια. Μάλιστα, σημείωσε πως, όπως σημειώνεται σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΚΕ, το διάστημα που μεσολάβησε,ο αριθμός των παιδιών με αναπηρίες διπλασιάστηκε, ενώ χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες γονέων και συλλόγων ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα, τόνισε ότι προκαλεί ερωτηματικά πως ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να έχει κατατεθεί κτιριολογικό πρόγραμμα, όπως προέκυψε από απάντηση του υπουργείου Παιδείας.
Και ο κ. Καχριμάνης από την πλευρά του ξεκίνησε με την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου να βρει τα συγκεκριμένα προκάτ, τα οποία είναι τα μοναδικά που έχουν την έγκριση του ΟΣΚ, όπως ανέφερε, επισημαίνοντας πως ο ανάδοχος έκανε άψογη δουλειά. Στο σημείο αυτό, έθεσε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης, που αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση – απάντηση του δήμου Ιωαννιτών, εξηγώντας πως, λόγω της πανδημίας, το ΠΔΕ της περιφέρειας Ηπείρου δεν είχε τα κονδύλια για αποπληρωθεί ο ανάδοχος, αν και ο ίδιος ολοκλήρωσε το κατασκευαστικό κομμάτι.
Τα χρήματα θα εκταμιευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ωστόσο, στο μεταξύ, τέθηκε το θέμα της θερμομόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην «κλείσει» η εργολαβία, αλλά και ο Δήμος Ιωαννιτών να σταματήσει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
«Κανείς ως σήμερα δεν ήρθε εδώ να ρωτήσει, άλλοι στην Βουλή, άλλοι (έβαλαν) στο εκτελεστικό απόσπασμα τον δήμο, άλλοι που το είχαν από το 2010 μέχρι που έφυγαν από τη δημοτική αρχή και δεν είχαν κάνει τίποτα, ούτε αυτοί που τους συμπαρασταθήκαμε όταν είχαν πρόβλημα με την ΕΛΕΠΑΠ, την εμείς τιμάμε για τη δουλειά που κάνει στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την προηγούμενη δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών.
«Μια ερώτηση αν γινόταν στις υπηρεσίες από όλους αυτούς που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, θα είχε τελειώσει το θέμα», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος