ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χώρο για να… ανασάνει ζητά το Σχολείο Αναπήρων Παίδων

Με απογοήτευση αντιμετωπίστηκε από τους γονείς των μαθητών του Σχολείου Αναπήρων Παίδων η απουσία εκπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου, από την ανοιχτή σύσκεψη, στην οποία προσκάλεσε η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της μετεγκατάστασης του σχολείου.

Οι γονείς ζητούν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών στα κτίρια του παλιού «Χατζηκώστα», καθώς ο χώρος που στεγάζεται το δημοτικό και το νηπιαγωγείο αναπήρων παίδων, στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, δεν επαρκεί. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Τάσος Τόκας, πολλοί γονείς δε στέλνουν τα παιδιά τουw στο σχολείο αυτή την περίοδο, φοβούμενοι τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας.
Η προσωρινή λύση που πρότεινε, είναι για τους επόμενους μήνες να «επιστραφούν» τρεις αίθουσες του κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ, που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από το ΣΑΠ, και, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αξιοποιούνται για ζωτικές λειτουργίες της ΕΛΕΠΑΠ σήμερα. «Μια λύση για να ανασάνει το σχολείο και φυσικά ζητάμε το γρηγορότερο να τελειώσουν τα έργα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πάντως, αναφορικά με την πρόταση αυτή δεν ελήφθη κάποια απόφαση για να διατυπωθεί ως αίτημα, με τους γονείς να θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα να δοθεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και στην πορεία, εφόσον χρειαστεί, θα αναζητήσουν ένα plan b.
Τόσο ο κ. Τόκας όσο και η Λούλα Βέρμπη, μητέρα μαθητή στο ΣΑΠ, τόνισαν πως το ζήτημα δεν είναι να πάρει πολιτική χροιά το θέμα, αλλά να αναδειχθεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στο ΣΑΠ. «Δεν έχουμε διάθεση να πυροβολήσουμε ή να αποδώσουμε ευθύνες», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βέρμπη, ζητώντας και η ίδια ένα σαφές χρονοδιάγραμμα.
Στη σύσκεψη βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και η δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαρκούλα, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Ιωαννιτών Όλυ Τσουμάνη και ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» Χρήστος Πατσούρας.

Επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων απέστειλε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, παραθέτοντας όλες τις ενέργειες για την ανάδειξη του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο και δηλώνοντας αδυναμία παρουσίας λόγω προγραμματισμένων από καιρό υποχρεώσεων.
«Σε κάθε περίπτωση, πλήρως αρμόδια και αποκλειστικά υπεύθυνη για την κάλυψη όλων των παραμέτρων των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, είναι η δημοτική αρχή, η οποία είναι υποχρεωμένη να απολογείται για την καθυστέρηση και να καταθέσει τόσο σε εσάς όσο και στην κοινωνία της πόλης, ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα -στην τήρηση του οποίου θα δεσμευτεί- για την παράδοση για χρήση, σε πλήρη και κανονική λειτουργία, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές προδιαγραφές, το Σχολείο Αναπήρων Παίδων», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Έκοψαν» την πρόσκληση

Στο μεταξύ, για τη μη προώθηση της πρόσκλησης της Ένωσης Γονέων στις περιφερειακές παρατάξεις καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, αναφέροντας πως τελικά εστάλη μόλις μία ώρα πριν τη συγκέντρωση και αφού πρώτα υπήρξε παρέμβαση-διαμαρτυρία των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.
«Οι απολύτως δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ιωαννίνων, της Ένωσης Γονέων Ν. Ιωαννίνων, της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ αποτελούνε για την περιφερειακή αρχή όντως “πολύ θόρυβο για το τίποτα”, τον οποίο προσπαθεί να σταματήσει με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, που δεν τόλμησε ούτε καν ο δήμαρχος Ιωαννιτών να κάνει, ο οποίος προώθησε τουλάχιστον την πρόσκληση, παρά το γεγονός ότι χαρακτήρισε τις διαμαρτυρίες των γονέων ως “πανηγυράκι”. Το ατόπημα βαραίνει και τον περιφερειάρχη και την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Σχετικά άρθρα

«Υπάρχουν κενά» καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Εκ νέου πρόεδρος στην Ένωση Γονέων Μαθητών ο Τάσος Τόκας

«Κοινό μυστικό» η στρατολόγηση μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους