ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Κάρολο Παπούλια

Η ηπειρώτικη γη, το Νησί των Ιωαννίνων, υποδέχθηκε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που ετάφη στον τόπο που αγάπησε με τιμές αρχηγού κράτους και υπό τους ήχους των πυροβολισμών του αγήματος.

Η σορός του έφτασε οδικώς από την Αθήνα και πέρασε μέσω της πλωτής πλατφόρμας στο Νησί, εν μέσω χειροκροτημάτων φίλων, συγγενών και συνεργατών, που με συγκίνηση αποχαιρέτησαν τον δικό τους άνθρωπο, αλλά και έναν πολιτικό που πορεύτηκε με σεβασμό στη δημοκρατία και τα αξιώματα που υπηρέτησε.
Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε τρισάγιο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, όπου το παρών έδωσαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν ένας φίλος του, ο Παναγιώτης Τσούνης από την Πωγωνιανή, το χωριό όπου ο Κάρολος Παπούλιας έζησε τα μαθητικά του χρόνια τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, έφερε για να τον αποχαιρετήσει τρία κλωνάρια δάφνης. «Στον Κάρολο. Η Πωγωνιανή αποχαιρετά το παλικάρι της», έγραφε η αφιέρωση.
Συγκινημένος και ο επί 45 ετών φίλος του Σπύρος Ντάκης, ο οποίος βρέθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος. «Η προσφορά του στην πατρίδα. Πραγματικά εργάστηκε για την πατρίδα», ήταν η απάντησή του για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Κάρολος Παπούλιας.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Σκάφος εκτάκτων αναγκών θα αποκτήσει το Νησί

Η Ειρήνη Παππά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Λιβύη