ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Η αύξηση των ωφελούμενων δείχνει τις ανάγκες

Σε ένα απολογισμό, που αναδεικνύει πέρα από την υλοποίηση έργων και δράσεων, την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης της κοινωνικής πολιτικής, προχώρησε με αφορμή την λήξη του έτους ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα δύο κοινωνικών δομών, οι ανάγκες για τις οποίες αυξήθηκαν το 2021. Πρόκειται για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών και των παιδιών τους και το Υπνωτήριο Αστέγων. Ο Ξενώνας έχει γεμίσει, φιλοξενώντας 18 γυναίκες και παιδιά, τα οποία έχουν παραπεμφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και λαμβάνουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που χρειάζονται. Παράλληλα, δώδεκα άτομα στεγάζονται στο Υπνωτήριο Αστέγων, αποτελώντας ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει φιλοξενήσει η δομή. Την ίδια ώρα, περισσότερες είναι και οι οικογένειες που απευθύνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
«Ελπίζουμε το 2022 και με καλύτερες συνθήκες, εφόσον ησυχάσουμε από την πανδημία, και με καλύτερη χρηματοδότηση, η οποία πάντα είναι απαραίτητη, να διατηρήσουμε όλες τις δομές και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας που βαίνουν αυξανόμενες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Πάνου.
Ως προς τις υπόλοιπες δομές, το 2021 δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας, το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, ολοκληρώθηκε η πυρασφάλεια των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους, ενώ είναι έτοιμο για συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο 1,1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Ακόμη, ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία Β΄ βρεφικού τμήματος στον 9ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ανατολής, ενισχύθηκε με εξοπλισμό και λεωφορείο για τις ανάγκες μετακίνησης των δικαιούχων του, το Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ.
Συνεχίζουν βέβαια το έργο τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τα Κ.Η.Φ.Η., όπως ανέφερε ο κ. Πάνου, στέλνοντας τις ευχές του για την Πρωτοχρονιά και ευχαριστώντας τους εργαζόμενους των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ και του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Η «χειρότερη Δημοτική Αρχή ever»