Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεσμεύσεις για ενότητα και συναδελφοσύνη

Με τη νέα χρονιά ξεκινά και μια νέα περίοδος για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τα «ηνία» του οποίου αναλαμβάνει η Χριστίνα Τσέτσου, που αναδείχθηκε νέα πρόεδρος, καθώς πλειοψήφησε με 182 ψήφους έναντι 154 της Μαρίας Νάκα στην επαναληπτική διαδικασία της Κυριακής, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 20 λευκά και ένα άκυρο.

Στον πρώτο γύρο οι δύο υποψήφιες είχαν ισοψηφήσει (με 137 ψήφους), με την Όλυ Τσουμάνη να ψηφίζεται από 78 συναδέλφους της.

Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη

Η νέα πρόεδρος, σε δηλώσεις της, εγγυήθηκε την ενότητα και συναδελφοσύνη του κλάδου, καλώντας παλιούς και νέους δικηγόρους να πλαισιώσουν τη νέα προσπάθεια, ενόψει και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει ο κλάδος και συνολικά ο νομικός κόσμος.
Η κ. Τσέτσου ευχαρίστησε όλους όσοι προσήλθαν στην εκλογική διαδικασία και τόνισε πως από 1η Ιανουαρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος αλλάζει σελίδα. «Έχουμε ένα νέο πολυφωνικό και πλουραλιστικό διοικητικό συμβούλιο. Απαρτίζεται από παλιότερους, έμπειρους και ικανότατους συναδέλφους και από νέους συναδέλφους, οι οποίοι, με όραμα και δημιουργική ορμή, θα προσφέρουν τα μέγιστα. Όσον αφορά εμένα προσωπικά και υπό την ιδιότητα της προέδρου, δεσμεύομαι και εγγυώμαι την ενότητα του Δ.Σ. και συναδελφοσύνη όλων των μελών γιατί ο στόχος είναι ένας και κοινός: το συμφέρον και η αλληλεγγύη των συναδέλφων και του δικηγορικού σώματος. Κάτω από αυτό το πρίσμα, καλώ όλους τους συναδέλφους και κυρίους τους νέους, τη νέα γενιά, ώστε όλοι μαζί να συστρατευτούμε για έναν Δικηγορικό Σύλλογο, στη θέση που του αρμόζει και πραγματικά πρέπει να είναι. Έναν Δικηγορικό Σύλλογο μαχητικό, διεκδικητικό, ενωμένο μια γροθιά, με σθεναρή φωνή σε όλα τα συλλογικά όργανα, χωρίς εξαρτήσεις και βεβαίως με ένα ηχηρό κοινωνικό αποτύπωμα, με ηχηρή εξωστρέφεια και κοινωνικό πρόσωπο», σημείωσε η κ. Τσέτσου, προσθέτοντας πως υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα οργανωθεί και θα κινηθεί ο Σύλλογος, καθώς, πέραν της περιδίνησης που βρίσκεται ο κλάδος τα τελευταία δέκα χρόνια, υπάρχουν νέες προκλήσεις σε όλους τους τομείς. «Πρέπει να είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και να τις αντιμετωπίσουμε», κατέληξε.

Φωτογραφία: Λαμπρινή Σταμούλη

Σχετικά άρθρα

Συνέχεια κινητοποιήσεων για τους δικηγόρους

Στη φυλακή ακόμη και για μικροαδικήματα

Συνάντηση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον Δικηγορικό Σύλλογο