ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δείχνει προς Ελισάφ ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιλογή της μη αυτόνομης καθόδου στον δήμο Ιωαννιτών προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν το επόμενο διάστημα, αν και φαίνεται η ζυγαριά να γέρνει υπέρ της συνεργασίας με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ.

Μετά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, η οποία δεν κατέληξε σε εισήγηση, ακολούθησε την Κυριακή η ολομέλεια των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Ιωαννιτών, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή».

Όπως αναφέρεται σε κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να σφραγιστεί με προοδευτικό δημοκρατικό περιεχόμενο η επόμενη διοίκηση του δήμου. «Η απόφασή μας είναι να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες, ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το πλατύ μέτωπο, που θα εγγυηθεί αυτή την προοπτική και να αναζητήσουμε σε ισότιμη βάση τις κρίσιμες προγραμματικές συγκλίσεις, που μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στα Γιάννενα», τονίζεται και καλείται η παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την ανατροπή» να προχωρήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε μια διαδικασία, την οποία να στηρίξουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η παράταξη να ανασυγκροτήσει και να διευρύνει τις δυνάμεις της και με την ανασύνθεση της γραμματείας της να αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας αυτού του μετώπου, απευθυνόμενη σε παρατάξεις και πρόσωπα, που ενστερνίζονται μια προοδευτική δημοκρατική προοπτική για τα Γιάννενα.

«Η τελική επιλογή του σχήματος, το οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διαμορφωθεί μετά από την ολοκλήρωση των παραπάνω πρωτοβουλιών», αναφέρεται, χωρίς να τίθεται κάποιο χρονοδιάγραμμα.
Η εκτίμηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δείχνει» προς την παράταξη Ελισάφ προκύπτει από το γεγονός πως αυτή φέρεται να είναι η βούληση των τριών εκ των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος στα Γιάννενα (πλην Καραγιάννη), αλλά και από το ότι στο κείμενο, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, ασκείται κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή. «Η σημερινή διοίκηση του δήμου, παρά ορισμένες θετικές προσπάθειες, συνολικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της δύσκολης αυτής φάσης. Στάθηκε με σκεπτικισμό, πατώντας σε δυο βάρκες απέναντι στις μεγάλες θεσμικές τομές, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις δυνατότητες που δόθηκαν συνολικά από την κυβέρνηση στη περίοδο αυτή, δεν άλλαξε προς όφελος της πλειοψηφίας των κατοίκων αυτής της πόλης την καθημερινότητα, δεν έδωσε νέα πνοή στα Γιάννενα», αναφέρεται.

Χολωμένος εμφανίζεται, πάντως, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, τον οποίο πληροφορίες φέρουν να συγκρούστηκε με την άποψη, που κυριάρχησε στη συνεδρίαση της Κυριακής, και να αποχώρησε πριν την ψηφοφορία, προσάπτοντας στους βουλευτές ότι δε στήριξαν ουσιαστικά την παράταξη. Στην ανακοίνωση, ωστόσο, υπάρχει μια παράγραφος, που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να του «χρυσώσουν το χάπι». «Η παράταξή μας «Γιάννενα. Πολίτες για την ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν σε όλη αυτή την περίοδο να στηρίξει τις θεσμικές τομές, αλλά και να σταθεί όσο γίνεται πιο κοντά στα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και να συμβάλει στην αντιμετώπισή τους», σημειώνεται.

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ξεκινά η συστηματική δουλειά

Γεωργία Χαλάτση

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στην «Ώρα της Γης» συμμετέχει ο Δήμος Ιωαννιτών

Ηπειρωτικός Αγών