ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στα Γιάννενα ο Στ. Πέτσας για την ημερίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα «Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και οι ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού», που διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στα Γιάννενα η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου.

Στόχος της ημερίδας είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α. για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης προγραμματικής περιόδου.
Οι κύριες παρεμβάσεις θα αφορούν το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει στην Τ.Α., τα έργα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που ενδιαφέρουν την Τ.Α., καθώς και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις λοιπές δράσεις του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ενημερωτική ημερίδα, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Du Lac, θα ξεκινήσει στις 9.15 το πρωί με τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Δημήτρη Μαραβέλια και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σπυρίδωνα Σπυρίδων να αναφέρονται στους στόχους της ημερίδας, καθώς και στις δράσεις και τον ρόλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου Χρήστο Ντακαλέτση, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και εκπρόσωπο της ΚΕΔΕ, και ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος.
Η μία ενότητα της ημερίδας αφορά το ΕΣΠΑ 2021-2027. Γενικά για το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Αρχής Συντονισμού ΕΣΠΑ Ιωάννης Φίρμπας και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Θεσμικής Υποστήριξης (ΕΥΘΥ) Δημήτρης Φακίτσας, για τις προτεραιότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής – Πρόγραμμα Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή ο ειδικός γραμματέας ΕΤΠΑ και Ταμείου Συνοχής Γιώργος Ζερβός και ο προϊστάμενος του Τομέα Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) Νίκος Μαμαλούγκας, με θέμα «Δράσεις ΕΚΤ και Τοπική Αυτοδιοίκηση» θα μιλήσει ο προϊστάμενος Μονάδας Β΄ ΕΥΣΕΚΤ Χρήστος Κύρκογλου, εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΕΠ Ηπείρου θα αναφερθεί στις προτεραιότητες και τους πόρους του νέου Περιφερειακού Προγράμματος και το στέλεχος της ΕΕΤΑΑ – ΜΟΔ Κοσμάς Σιδηρόπουλος θα μιλήσει με θέμα «Οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) ως αναπτυξιακό εργαλείο». Την ενότητα θα συντονίσει ο διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Γιάννης Γούπιος.
Η δεύτερη ενότητα έχει θέμα το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρώτος ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος και στη συνέχεια η προϊσταμένη της Μονάδας Δημοσίων Υποδομών και Παρεμβάσεων της Υ.Ε.Ε. ΠΑΑ 2014-2020 Έφη Κυρίτση θα παρουσιάσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Στα έργα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, που ενδιαφέρουν την τοπική αυτοδιοίκηση, θα αναφερθεί ο διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης & Περιβάλλοντος της ΕΕΤΑΑ Γιάννης Γούπιος και, τέλος, η επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Αυγή Βάσση θα μιλήσει με θέμα «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης στο Περιβάλλον».

Σχετικά άρθρα

Σπόντες κατά Θ. Σκυλακάκη για το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας

Αίτημα κατά προτεραιότητα χρηματοδότησης των μικρών ορεινών δήμων

Καλύτερα κι από καλά το «Τρίτσης» κατά τον Στ. Πέτσα