ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καλύτερα κι από καλά το «Τρίτσης» κατά τον Στ. Πέτσα

Σε ένα παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως κινείται ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που προφανώς είναι ο μόνος που θέλει να πιστεύει ότι το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εξελίσσεται όχι απλώς χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και ακόμη πιο γρήγορα του αναμενόμενου.

Κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, ερωτηθείς σχετικά με τους ρυθμούς ένταξης των προτάσεων των δήμων και τα παράπονα για καθυστερήσεις που εκφράζονται από την πλευρά των αυτοδιοικητικών, ο κ. Πέτσας παρουσίασε τη δική του αλήθεια. «Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και μόλις τους τελευταίους 14 μήνες έχουν ενταχθεί έργα ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Δεν έχει άλλο πρόγραμμα τέτοιους ρυθμούς απορρόφησης», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει δήμος που να μην έχει εντάξει έργο και ελάχιστοι δήμοι έχουν εντάξει έργα κάτω από το 50% του πλαφόν τους. «Τρέχουμε και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε», κατέληξε ο κ. Πέτσας.
Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, ο κ. Πέτσας προανήγγειλε την ένταξη των έργων της ανάπλασης του Κάστρου Παντοκράτορα και του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Και τα δύο έργα απαιτούν μελέτες 1,2 εκατ. ευρώ και 800.000 ευρώ αντίστοιχα, που θα οδηγήσουν σε έργα περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ. «Τοπόσημο από τη μια μεριά, διαδημοτικό μουσικό σχολείο από την άλλη για τις ανάγκες των παιδιών μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αναβάθμιση του αεροδρομίου του Ακτίου, το οποίο χαρακτήρισε ως μια επανάσταση για την περιοχή αλλά και ταυτόχρονα ως πρόκληση για τη δημοτική αρχή, την περιφερειακή αρχή αλλά και για την κυβέρνηση, ως προς το να καταφέρουν να ενσωματώσουν σωστά αυτές τις προοπτικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια.
Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο οποίος, από την πλευρά του, έθεσε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή. Ζήτησε την άμεση αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και ακολούθως την κατασκευή νέου, την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα, τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου και τη δρομολόγηση των οδικών αξόνων Ιόνια Οδός – Πρέβεζα και του παραλιακού άξονα Πρέβεζα – Ηγουμενίτσα.
Οι απαντήσεις του κ. Πέτσα ήταν αόριστες, κάτι βέβαια που είναι κατανοητό, από τη στιγμή που σχεδόν το σύνολο των θεμάτων αφορούσε άλλα υπουργεία.
Τον κ. Πέτσας, στην επίσκεψή τους στην Πρέβεζα ως επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας, συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας και οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Ασημίνα Σκόνδρα και Αθανάσιος Λιούτας.

Σχετικά άρθρα

Μικρή υστέρηση, αλλά εφικτός ο στόχος του καλοκαιριού

Σπόντες κατά Θ. Σκυλακάκη για το πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας

Αναβαθμισμένα σχολικά κτήρια από το νέο σχολικό έτος