ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με διάθεση ανατροπής, αλλά χωρίς έτοιμες λύσεις

Να μετουσιώσει την απογοήτευση και την οργή των νέων σε πολιτική πρόταση, επιδιώκει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ μετά και την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της, όπου εξέλεξε νέο πρόεδρο τον 29χρονο Κωνσταντίνο Βλαχάκη.

Στην πρώτη περιοδεία του στα Γιάννενα και με αφορμή ανοιχτή εκδήλωση με νέους και νέες της περιοχής, ο κ. Βλαχάκης αναφέρθηκε στους στόχους της Νεολαίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την «επόμενη ημέρα». Στόχος της περιοδείας, που ξεκίνησε από την πόλη των Ιωαννίνων, είναι η επαφή με τους νέους, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που τους απασχολούν, αλλά και να προκύψουν πολιτικές προτάσεις.
Όπως είπε ο κ. Βλαχάκης, τον οποίο συνόδευε ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα Γιάννος Πετρόγιαννης, βασικά προβλήματα των νέων ανθρώπων είναι η έλλειψη προοπτικής λόγω της εργασιακής ανασφάλειας, η αδυναμία αυτονόμησης και εγκατάλειψης της πατρογονικής εστίας, αλλά και η «εχθρική» αντιμετώπιση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με στοχοποίηση των νέων για την πανδημία, ενώ άφησε αιχμές για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
«Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτή την κυβέρνηση. Κάθε φορά που πάει να ψελλίσει μια κουβέντα για τη νέα γενιά, φανερώνει το πόσο εχθρική είναι απέναντί της και πόσο αδιαφορεί για τις ανάγκες της. Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα και πώς ένα κύμα οργής των νέων θα το μετατρέψουμε σε μια νέα πολιτική πρόταση, που ξεκινά προφανώς από την ανατροπή αυτών των πολιτικών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά κοιτάζει και την επόμενη ημέρα. Καλούμε τους νέους να έρθουν μαζί μας στην προσπάθεια να ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές και να παλέψουμε, να συνδιαμορφώσουμε το πολιτικό μας σχέδιο. Δεν έχουμε ούτε βεβαιότητες, ούτε έτοιμες λύσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, τόνισε πως το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τα κόμματα. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, δεν είναι εύκολο γιατί οι νέοι συχνά αμφισβητούν την οργανωμένη πολιτική δράση, παρόλα αυτά διαμορφώνονται συνθήκες, υπάρχει ένα εκρηκτικό κλίμα, που διαμορφώνει προϋποθέσεις για πολιτικοποίηση των νέων και αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

Υποδοχή των νέων μελών με ομιλία του Γ. Βασιλιάδη

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από ΣΥΡΙΖΑ και τη Νεολαία του

Ηπειρωτικός Αγών

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ- Στόχος η δεύτερη φορά αριστερά